Gambia, Geven met Liefde

Children are the Future

Month: February 2020

13 Februari 2020. Sportdag op de Burbage Nursery.

13 Februari 2020. 

De leraren op de Burbage Nursery hadden het idee om een sportdag te organiseren op het braakliggende terrein naast de school. Deze ruimte van 32x32mtr is al jaren niet in gebruik, dus waarom zouden ze dat niet gebruiken voor een dag als deze. Het was een geweldige dag voor de leerlingen en leraren, en de schooldirecteur kwam ook nog even langs 🙂

12 Februari 2020. Evelyne op bezoek bij haar sponsorkindjes.

12-02-2020. Evelyne Blok combineert haar vrijwilligerswerk in Gambia met een bezoek aan de Burbage Nursery en haar sponsorkindjes John & Amie. De moeders hoeven zich voorlopig geen zorgen meer over het eten te maken ?

6 Februari 2020. MyFarm on Wheels bij de Amazing Grace.

06-02-2020.

We hadden 6 Februari ‘My Farm on Wheels’ uitgenodigd op de Amazing Grace Primary School ???

Dieren en hun engelse namen bij elkaar zoeken, leren hoe je 2 letter woorden moet gebruiken, cake bakken op zonne-energie en daarna opeten, zelf zeep maken met natuurlijke ingrediënten (wat we in Maart ook aan een aantal moeders gaan leren), met het witte konijn knuffelen (Gambianen zijn niet gewend om lief en zorgzaam voor dieren te zijn) uitleg over planten, groentes, kruiden en bloemen en hoe je die op andere manieren kunt kweken, werken op tablets, de mogelijkheid om 100% natuurlijke producten te kopen (geproduceerd door My Farm) en nog veel meer. In Maart zijn wij er zelf bij. Als het mogelijk is gaan we dit ook nog een keer met de oudste kinderen van de Burbage Nursery School doen.

*Deze dag is mogelijk gemaakt door een anonieme sponsor.

7 Februari 2020. Erik en Henri op bezoek bij hun sponsorkindjes.

07-02-2020. Henri Panhuis en Erik Obee hebben hun sponsorkindjes Tundeh en Katty vandaag bezocht. Beiden hebben de Burbage Nursery bezocht en daarna op pad geweest om rijst te kopen en bij de kids thuis af te leveren, zo hadden zij ook een beter inzicht in de situatie qua wonen en kennis gemaakt met de families. De heren hebben ook nog een dag kunnen vissen, wij wilden de vangst van Erik jullie niet onthouden 🙂 Prachtig om te zien, al die enthousiaste sponsorouders in Gambia ? Met elkaar maken we het verschil!

Leraren Amazing Grace Primary School.

Een overzicht van de leraren met naam en klas.