Children are the Future

Month: April 2021

18 April 2021. Familie Bah krijgt een nieuw dak van de sponsor.

– H e t  ?  v a n  S o f i a –

Sofia is een bescheiden, hardwerkende, alleenstaande moeder van 2 kinderen (Ebrimah en Mariama). Altijd als ik in de buurt ben krijg ik een soort oliebolletjes van haar mee in n stukje krant. Die bakt- en verkoopt ze elke dag om haar gezinnetje te onderhouden. Ze zal nooit ergens om vragen en mede daarom vonden haar lieve sponsorouders Karin en Edward het fijn om nu haar huisje te laten repareren. Ze zijn vorig jaar zelf bij haar op bezoek geweest en wisten dus dat tijdens het regenseizoen al het water naar binnen stroomt via het slechte dak en de achterdeur. Ook een paal van het afdakje, waar ze elke dag onder staat te koken, stond op afbreken. Vandaag wordt er buiten nog een muurtje om de achterdeur gebouwd met stenen die ze al had staan en dan is deze familie klaar voor het regenseizoen. Een huisje van 1 kamer, een deur gemaakt van een dakplaat, een donkere, kleine ruimte zonder ramen of enige luxe, maar wel in een supergezellige compound en wat zijn ze er blij mee!

*Heb jij goed contact met je gezin en zou je ze graag ergens mee willen helpen, vraag ons dan naar de mogelijkheden. Ousman maakt in samenwerking met ons een offerte en bekijkt ter plaatse wat verstandig is om wel en niet te doen.

9 April 2021. Start uitlevering Ramadan pakketten.

14-04-2021, en doorrr…??
Verder zijn er 97 bestellingen geleverd. Ousman zal dit weekend nog 5 pakketten en een doos (voor Angelica) naar Kartong brengen. Ook hebben we 6 dozen met handwerk (Alliander) die we nog uit moeten delen.

Lamin en Ousman hebben enorm veel werk verzet in de afgelopen weken: de renovatie in Kartong, de voedselactie, de pakketten van Loes en Jainaba bezorgen, tientallen sponsordozen afleveren op verschillende plaatsen, offertes maken voor renovaties van verschillende huisjes (omdat sommige sponsorouders hun gezin willen helpen voordat het regenseizoen begint), huur regelen voor een gezin wat uit huis is gezet, naar het warehouse heen en weer rijden en tussendoor nog allerlei vragen van ons beantwoorden. Dankzij deze kanjers kunnen we vanuit Nederland alles door laten gaan en zijn we zelfs alweer met een hele leuke nieuwe actie voor jullie bezig.

Wordt vervolgd ?

09-04-2021. Uitleveringen Ramadan pakketten.
Wegens onvoorziene omstandigheden waren Ousman en Lamin genoodzaakt om eerder te beginnen met de verdeling van de rijst en uien. Dit is begin deze week door ons aangegeven op de besloten Facebook-pagina voor sponsorouders. Ondanks dat Ousman 9 April ziek was, konden zij toch nog 12 bestellingen bezorgen. We hopen dat het vandaag beter met hem gaat ?

Foto`s van uitleveringen per dag in de kaders hieronder.

09-04-2021, 12 pakketten.

10-04-2021, 40 pakketten.

Ousman voelt zich weer stukken beter en ze hebben de gang erin zitten.

11-04-2021, 21 pakketten.

12-04-2021, 15 pakketten.

Totaal in Dippa Kunda regio geleverd  92 pakketten, 1 random gezin & Tundeh Fatou Sarr volgen nog.

17-04-2021. 3 Pakketten afgeleverd.

24-04-2021, de 5 resterende pakketten in Kartong.