Children are the Future

Month: June 2021

21 Juni 2021. Afscheid genomen van Buba (Blacka) Nyang † ?️

21 Juni 2021.

?️ A f s c h e i d…

Na een lange strijd tegen een slopende ziekte en na vele ondergane behandelingen die hij dapper onderging, moeten we nu met groot verdriet mededelen dat onze vriend Buba (55) vanmorgen is overleden.

‘We hebben je beloofd om je vrouw en kinderen te blijven ondersteunen en daar houden we ons aan.

Rust zacht lieve vriend, we gaan je heel erg missen’

De uitvaart is vanmiddag 21-06-2021 om 17:00 uur.

Met dank aan Ousman en Lamin, die maandenlang met liefde voor hem hebben gezorgd ?️

 

19 Juni 2021. Tobaski aktie is gesloten.

19 Juni 2021.

De onderstaande sponsorkinderen krijgen zaterdag 3 en zondag  4 Juli de pakketten uitgeleverd.

In totaal gaan Lamin en Ousman 58 zakken rijst en 40 zakken uien verdelen.

Uitleveringen van de 8 schapen en 4 geiten met voer is te zien op onderstaande link.

Uitleveringen schapen en geiten voor Tobaski 2021.

 

 

19 Juni 2021. Klamboe aktie van start gegaan.

19 Juni 2021.

Update 21 Juli 2021.

De eindstand is 500 stuks ❤.

Alleen al in de regio Tanji in The Gambia zijn in 2020 ruim 540 mensen beneden de 35 jaar overleden aan malaria en dat is nog maar een klein gebied. Voor wat betreft de regio Dippa Kunda, waar wij vrij actief zijn met jullie sponsorkinderen, zijn er geen gegevens-statistieken beschikbaar. Echter horen wij van velen dat de sterfgevallen ook hier redelijk hoog liggen, vandaar dat wij hebben besloten om samen met een Europese fabrikant 500 stuks!! ,het minimale aantal voor op maat gemaakte muskieten netten, te produceren naar onze wensen en deze zijn uiteindelijk in Nederland gearriveerd na 6 weken vertraging ivm sluiten van deze fabriek door Covid-regels. 18 Juni zijn deze op transport naar Gambia gegaan en zullen eind Juli aankomen en direct gedistribueerd worden omdat de weken erna het onmogelijk is om met de auto in deze regio rond te rijden.

Lamin en Ousman zullen deze gaan verdelen bij de gezinnen. Dit logistieke deel was voor ons een hele uitdaging qua financiën, distributieproces en hoe de verdeling vlekkeloos te laten verlopen. De afmetingen van een net zijn 2mtr x 2mtr x 2mtr, dus ruim voldoende voor 2 personen en hebben wij in overleg met de fabrikant er 8 lussen aan laten zetten om simpel op te hangen, zie inzetje in de foto.

Wij hebben bewust gekozen voor Durallin geïmpregneerde netten (de muggen landen niet op de netten) welke rond de 2-3 jaar bescherming bieden. Ousman en Lamin gaan uitleggen dat de ruimte goed geventileerd moet zijn, iedereen die de netten aanraakt ook goed de handen moeten wassen. Deze maatregelen zijn van kracht bij elk soort geïmpregneerde netten. Deze  netten zijn niet schadelijk voor de gezondheid van kinderen, zwangere vrouwen en mensen met lage weerstand mits de gebruikersaanwijzingen in acht worden genomen. Dat is de taak van Ousman en Lamin tijdens de verdeling en daar hebben wij het volste vertrouwen in.

De netten zijn geproduceerd van gerecycled polyester  unicode U+2678, oude plastic flessen bijvoorbeeld. (PET genaamd). De retail kartonnen verpakking hebben wij aan laten passen naar een plastic gerecycled zakje dit om de transportkosten (minder volume) laag te houden Voor een gemiddeld gezin adviseren wij 2 of 3 netten (advies van onze contacten in Gambia) , echter alles is vrijblijvend en welkom.

De prijs voor een Klamboe is € 10,50 (advies verkoopprijs € 39,95 p/s) wij leveren incl. 12mtr (4x 3mtr) milieuvriendelijk touw (per klamboe) van linnen vezels die recyclebaar zijn en afleverkosten bij uw sponsorgezin. Voor een paar euro is uw gezin veilig voor malariamuggen en hebben zij een ongestoorde nachtrust. Mede door anonieme sponsoren hebben wij de netten zo laag kunnen prijzen.

Actie sluit op woensdag 21 Juli en zolang de voorraad strekt.

Op dit moment kunnen wij geen Tikkie versturen.
Prijs is inclusief bezorgen bij jullie sponsorkindje of een willekeurig gezin.
Stichting Gambia, Geven met Liefde
Betaling ovv Klamboe en naam sponsorkindje of willekeurig gezin.
IBAN : NL86ABNA0502945176
BIC-SWIFT: ABNANL2A
ANBI gecertificeerd, factuur is mogelijk vanaf 4 stuks.

01 / 13 Juni 2021. Uitleveringen schapen en geiten voor Tobaski.

01-06-2021.

– ? T o b a s k i  ?  F e e s t  ? ?? –

Er zijn vandaag vast 5 schapen en een geit bezorgd bij Safiatou Jallow, Blacka, Meester Lamin, Abdoulie Bayou, Mariama Camara en Lamin Cham. Tida Cham krijgt haar schaap bij de volgende ronde. Wil jij ook een familie superblij maken met het offerfeest, bestel dan een schaap of geit bij ons. Deze actie geldt uitsluitend voor onze sponsorouders en willekeurige schenkingen.

Inclusief transportkosten en voer:

? Schaap € 170,00

? Geit € 130,00

02-06-2021.
Vandaag hebben Ousman en Lamin 5 grote zakken voer voor de schapen gehaald en afgeleverd, Meester Lamin en Blacka hadden het niet nodig want de hele compound verzorgt het schaap en de geit.
Ook is het schaap bij Tida afgeleverd. De levering van Fam. Erbilir, Fam. Mohamad en Nicole Hulst du Plessis zal deze week plaatsvinden.

04-06-2021.
Ebrimah Jawo heeft zijn geit gehad van zijn sponsorouder Nicole Hulst du Plessis. Onze eigen Ousman, zijn vrouw en de kinderen zijn superblij met hun schaap, gekregen van de familie Mohamad. De familie Erbilir heeft een (door Ousman gekozen) familie ontzettend blij gemaakt met een geit. Ieder gezin ontvangt van ons ook een EHBO kist, voor het geval dat.. Nee hoor grapje, maar ook dat is van harte welkom en nuttig in de compound. Namens deze gezinnen willen we de sponsors heel erg bedanken, het is voor al deze mensen de eerste keer dat ze met Tobaski een schaap of geit mogen offeren.

13-06-2021.
Vandaag heeft Modou Lamin Touray namens Kim Höster een schaap mogen ontvangen, Sulbiye Gözükara doneerde een geit voor een willekeurig gezin welke Lamin mocht uitzoeken, uiteindelijk kwamen wij bij een gezin terecht en Lamin omschreef de situatie alsvolgt : “Family in need. This old woman is a widow the husband pass away few years ago and left her with all this children and their elder daughter. She struggle with her elder daughter to put food on the table” Een warm welkom dit geschenk.