22 December 2023.

– Een ‘nieuwe’ auto ? ? ??

Het was eigenlijk de bedoeling om nog een tijdje met onze ‘oude’ Mitsubishi te blijven rijden, maar nu we hier toch zijn en de reparaties de laatste tijd flink oplopen, hebben we besloten om na 5 jaar een andere auto te kopen. Vanuit Nederland beslissen om in Gambia door Ousman een auto te laten kopen is ook geen slimme optie.

Deze keer hebben we gekozen voor de Toyota Highlander (3,5 liter, V6, 4 wheel drive en 360PK) op benzine, omdat er hier behoorlijk geklooid wordt met diesel qua vervuiling, mengen met water etc.

Omdat Ousman de auto als taxi mag gebruiken wanneer we in Nederland zijn, is het belangrijk dat hij groen wordt gespoten. Groen is de kleur waaraan je een legale, betrouwbare taxi herkent. De kleur zal worden Toyota Cypress Green en zal donderdag  de 28ste December worden gespoten in Europese lak (kosten 225,00 Euro van binnen en buiten) Ook komen er weer rondom bullbars op (onmisbaar hier) en een bagagerek op het dak om dozen en rijst te vervoeren.

Pastoor Moses, schooldirecteur van de Amazing Grace heeft de auto ingezegend ? (foto)

Omdat we altijd transparant zijn, wil ik er nog even bij vermelden dat we deze auto privé betalen van onze eigen spaarcenten. Zonder auto kunnen we de stichting namelijk niet draaiende houden.

Update 3 Januari 2023.
Inmiddels is de auto gespoten in de kleur groen, nu nog Bull Bars voor en achter plaatsen en een rooftop, dan zijn wij klaar. Foto`s hieronder.