Update 11 Maart 2022.

Goedemorgen lieve mensen,

Ik wil jullie bedanken voor de berichtjes ter ondersteuning, maar eerlijk gezegd is het alleen maar een opluchting om eindelijk de knoop door te kunnen hakken. Er is verder geen sprake van boosheid, hooguit teleurstelling omdat we het graag anders hadden gezien voor de kinderen. Naar aanleiding van een bericht van dhr Ceesay op zijn schoolpagina, wil ik er nog een laatste, korte uitleg aan toevoegen. Onze beslissing is niet genomen omdat iemand een donatie doet van wat t-shirts, hier hebben wij als stichting natuurlijk geen zeggenschap over. Het begin van een nieuwe samenwerking, zoals in de tekst wordt beschreven was voor ons wel de bekende druppel. Jullie kennen ons intussen goed genoeg om te weten dat we dit niet impulsief hebben besloten. Er spelen nog wat andere dingen mee, waardoor wij ervoor hebben gekozen om de samenwerking te beëindigen om nog meer negativiteit te voorkomen. Onder andere het contact met de leerkrachten zal beperkt worden, om hen niet verder in de problemen te brengen. Het is zeker niet de bedoeling om ons te profileren als eigenaar of iets dergelijks van deze school, zoals al langere tijd beweerd wordt door dhr. Ceesay. De goede samenwerking met Lamin en de andere leerkrachten is ontstaan doordat dhr. Ceesay altijd afwezig was op school, bezig was met zijn politieke carrière, langdurige ‘ziektes’ en vooral met zichzelf en zijn telefoon. Dat dit door hem negatief uitgelegd wordt en nu vooral Lamin in problemen heeft gebracht, betreuren wij zeer. Het mag duidelijk zijn dat wij Lamin dan ook ten alle tijden zullen blijven steunen. Jaloezie maakt meer kapot dan je lief is.. Dhr Ceesay is van mening dat wij hem en zijn school onderuit willen halen (zijn autoriteit ondermijnen), wat uiteraard niet waar is. Dit heeft voor onze stichting namelijk geen enkele toegevoegde waarde.

Wat we wel doen is.. nooit accepteren dat er spullen uit dozen verdwijnen, moeders geld wordt afgeperst omdat ze anders geen doos ontvangen of vanwege het doorstromen naar de Amazing Grace Primary School, dreigen met van school sturen als de moeders een doos aannemen van onze Ousman en nog een aantal punten die ik hier liever niet noem. Het lijkt ons dus beter om hem de kans te geven alles ‘volgens eigen plan’ te herstellen. Het is nooit de bedoeling geweest om hem moedwillig te beschuldigen van dingen, er zijn alleen aantoonbare feiten benoemd door ons.

Wij nemen daarom met pijn in ons hart afstand van de school op zich, echter niet van jullie kinderen. Op dit moment zijn er nog 83 sponsorkindjes op de Burbage Nursery School en we hopen dat deze uiteindelijk door mogen stromen naar de Amazing Grace Primary School. Daar ligt dan ook onze focus. We hebben goed contact met de leerkrachten daar en zullen volgende week weer wat foto’s en informatie plaatsen.

Vandaag 22-11-2020 gaan Ousman en Lamin weer op pad om jullie dozen weg te brengen. Volgend weekend worden de voedselpakketten uitgedeeld die jullie via Henk Bronneberg hebben besteld. Met elkaar maken we nog steeds het verschil. Heb je vragen, stel ze gerust

Liefs,

Fred & Monique

Update 14 December 2023.

De eigenaar van de Burbage Nursery Mr. Buba Ceesay heeft een lening bij de bank afgesloten welke hij niet kan terug betalen. De bank heeft daardoor de school in de verkoop gedaan, volgens bronnen is op het laatste moment toch de lening bij de bank af betaald.