Children are the Future

Month: August 2021

27 Augustus 2021. Inzamelingsactie bijdrage bouw 2 extra klassen Amazing Grace Primary school

27 Augustus 2021.
In Februari 2021 is er door de schooldirecteur Moses Sanneh van de Amazing Grace Primary School een verzoek ingediend bij het gemeentebestuur om 2 extra klassen te bouwen. Deze lokalen zijn nodig om ruimte te maken voor onze 30 kinderen die in September 2021 vanaf de Burbage Nursery School doorstromen, plus de ‘normale’ aanmeldingen van overige leerlingen uit de regio. 8 Augustus is er uiteindelijk akkoord gegeven, lekker op tijd dus..

Dankzij het reeds ontvangen schoolgeld zijn ze nu in rap tempo begonnen met de bouw. Er is ook nog niet voldoende geld voor de afwerking, maar we gaan nu eerst beginnen om schoolmeubilair te regelen. Wij werden zelf pas vandaag op de hoogte gesteld van het tekort aan ruimte. Vraag ons niet waarom, want dat is Gambia. Uiteindelijk komt alles altijd goed!

Het zou natuurlijk geweldig zijn als we dit met zijn allen bij elkaar kunnen krijgen, zodat de klassen in September, bij aanvang nieuwe schooljaar, klaar zijn.

Update 12 September 2021.
Grootste gedeelte is het stucwerk al af. De planning is deze week de ramen en deuren volledig geïnstalleerd en de daken erop, daarna het aanleggen van elektra en de betonnen vloeren, ondanks de enorme regenbuien zit het tempo, onder toeziend oog van Moses, er goed in en dat is uniek voor Gambiaanse begrippen.

Update 16 September 2021.

✅Het dak zit er op

✅Ramen en deuren zijn geplaatst

✅De muren zijn gestuct en geschilderd

✅Vloeren zijn gestort

✅De toiletten krijgen al vorm..

Update 21 September 2021.

✅De 2 klassen zijn in gebruik genomen.

Update 25 September 2021.

✅De toiletten zijn klaar.

Streefbedrag was € 1180,00 echter is er een bedrag gesponsord van € 1500,00 waardoor men ook nog 2 toiletten kan bouwen.
Hiervan koopt men de resterende producten:
Dakplaten, balken dragers dakplaten, spijkers, elektra, verf voor binnen en buiten, kozijnen ramen en deuren, deuren, tralies ramen, cement voor de vloeren, salaris voor de 5 werkmannen.
Uiteraard zullen de sponsoren een overzicht van facturen op verzoek ontvangen.

Mede mogelijk gemaakt door de volgende sponsoren:
Suzan Schouten, Nico & Annelies Waerts,  Gokhan Baydar,  Corrie Hokken Poldervaart,  Bob & Krijnie Schotel,  Kerkgemeenschap Terschelling,  Debbie ter Voert,  Annelies van Pijpen,                              Fam. van Zouwen,  Karin & Edward Bingley, Sandra & Michel Annot,  Jessica Obdam,  Rebecon Advies,  Reyhan Gozukara,  Trinja Feller,  Mevr. Schipper, en Diana Haring & Ed Kuiper.

22 Augustus 2021. Verdeling kleding Mini Dorpje Dippa Kunda

22 Augustus 2021.

♥ G e v e n  m e t  L i e f d e ♥

En dan krijg je zondagavond deze foto’s van Ousman en Lamin. Het was vooraf nog even een klusje om alle dozen bij elkaar te zoeken en te zorgen dat er geen ‘verkeerde’ (voor een sponsorkindje) tussen zou komen te zitten, maar het is gelukt. We hebben in overleg met de mannen besloten dat alle 29 dozen onder de bewoners van het minidorpje verdeeld mochten worden. Deze mensen wonen letterlijk op een vuilnisbelt en kunnen onze/jullie hulp heel goed gebruiken. Dat deze verrassing ontzettend welkom was, kun je wel op de foto’s zien. Wij werden er in elk geval heel erg blij van!

Met dank aan:
Andre & Jolanda Bloemberg, Natalie & Maarten Matti, Debby ter Voert, Elvira & Yer de Jong.

 

10 Augustus 2021. Inzameling voetbalkleding voor HeartHouse een geweldig succes geworden.

10 Augustus 2021.
Corrie Hokken-Poldervaart en Nicole Knoop zijn al druk bezig om voetbalspullen in te zamelen voor onze jongens in Heart?House. Kebba stuurde ons gisteren heel trots een foto van zijn team. Wij stuurden hem daarna de foto’s van de spullen die we al hebben en hij wist niet wat ie zag. Voetbalkleding, leren ballen, bidons, schoenen, scheenbeschermers..  Geweldig! En wat voor zijn team teveel is, wordt verdeeld over andere teams, dus alles is welkom!

Kebba: ‘Monique Am soso happy may bless’ ?

Met dank aan VV Rockanje en VV Zeewolde

6 Augustus 2021. Klamboe verdeling van start gegaan.

6, 7, 8,10,11,12,13  Augustus 2021.
Ousman en Lamin zijn vandaag gestart met het uitdelen van de klamboes en 3 kinderen hebben daarnaast ook nog hun doos ontvangen, deze foto`s staan op hun eigen pagina. Een aantal kinderen hebben via een anonieme sponsor hun klamboe ontvangen, waarvoor onze grote dank.

Een goede klamboe kan het verschil maken tussen leven en dood.

De leveringen aan het Mini-Dorpje zullen vrijdag de 13e gedaan worden.

 

 

8 Augustus 2021.
De planning was om vandaag het mini dorpje te gaan bezoeken voor de verdeling van de klamboe`s. Het regent enorm vandaag en de vooruitzichten zijn niet echt goed voor de komende dagen. Wij, Lamin en Ousman kijken het nog even aan en wellicht tussen de buien door zal er eea uitgeleverd gaan worden.

Door sponsorouders gesponsord: Hier verdelen Ousman en Lamin 175 klamboe`s en touw onder 80 gezinnen.

Extra sponsoring klamboe`s door sponsorouders: Sommige sponsoren hebben extra klamboe`s gedoneerd om in de compounds van hun sponsorkindje te verdelen. Dank jullie wel: Edward en Karin Bingley 8x voor de compound van Ebrima en Mariama Bah, Backslash GmbH 8x voor de compound van Sainey Saidy, Birgit Hoeve 6x voor de compound van Lamin Cham,  Katinka Stolk en haar moeder 5x voor de compound van Safiatou Jallow. Jessica Obdam 2x, Ron Verzijlberg 2xen  6 x Family in need: Daphne Hoeve,Astrid Huijts-Bremmer, Fam. de Wolff, Renate Tervoort, Meike Bleuming en Corrie Hokken-Poldervaart doneerden allen voor een willekeurig gezin, waarvoor dank.

Family in need: Hier verdelen Ousman en Lamin onder 23 gezinnen 50 stuks klamboe`s en touw, door een anonieme sponsor gedoneerd:

Leraren Burbage Nursery gesponsord door onze stichting:

Compounds van Ousman en Lamin: Om scheve gezichten en jaloezie te vermijden hebben wij beide compounds (Ousman 18 stuks, Lamin 38 stuks) voorzien van klamboe`s en touwen, gesponsord door Monique en Fred.

Mini dorpje Dippa Kunda: Hier verdelen Ousman en Lamin 209 klamboe`s en 2.508mtr touw. Per klamboe 4 x 3mtr. In overleg met de dorps oudste knippen zij zelf de touwen op maat, dit was niet te doen voor Ousman en Lamin.
Mede mogelijk gemaakt door de volgende sponsoren: Karin en Edward Bingley, Bianca Houthuijzen, Birgit Hoeve, Backslash GmbH, Fam. Lejeune en een anonieme schenker.

Ousman en Lamin hadden ruim 100 foto`s gemaakt, wij hebben er een aantal uitgezocht, zie onderstaand kader.

 

1 Augustus 2021. Verdeling kleding Mini Dorpje Dippa Kunda

1 Augustus 2021.

– M i n i  D o r p j e ?️ –

De dozen van onderstaande sponsors zijn vandaag uitgedeeld aan zo’n 75 vrouwen en hun kinderen van het mini dorpje in Dippa Kunda.  Door de drukte konden Lamin en Ousman niet overal uitgebreid foto’s van maken, hopelijk kunnen jullie je spullen hier toch op herkennen.

Fashion & Outlet Center Joure, Ramon & Sarah, Tiffany Werkman, Alisa Uriakhel, Carolien Schippers & Nadia Fisher.

De dozen:

De verdeling: