Children are the Future

Month: December 2020

30 en 31 December 2020. Uitlevering voedselpakketten Dippa Kunda.

30 en 31 December 2020.

– Uitsluitend voor onze sponsorouders –

We hebben speciaal nog een pakket voor u samengesteld om uw sponsorkindje en hun familie te kunnen verrassen voor het eind van het jaar. Dit pakket kunt u bestellen tot en met  29 december. De pakketten zullen, in samenwerking met Lamin Jammeh, dan door Jainaba bij uw sponsorkindje worden bezorgd op 30 en 31 december.

25 kg rijst
5 kg aardappelen
5 kg uien
2 liter olie
2 x 250 gram spaghetti
1 kg couscous
1 pond tomatenpuree
1 grote meloen
Prijs van dit pakket was € 27,50.

Update 26-03-2021.
Het eerste slaapvertrek is bijna klaar.

Update 25-03-2021.
Vanmorgen zijn de mannen om 07:30 uur al begonnen met de werkzaamheden. Allereerst moesten de slaapvertrekken leeggeruimd worden en stofvrij zodat als eerste de vloeren geëgaliseerd konden worden.  Rond 13:30 uur was alles leeg, opgeruimd en de vloeren vlak zodat zij konden beginnen aan het eerste vertrek. Het zal een paar dagen duren voor het af is, maar deze 4 mannen werken goed door, en dat voor € 7,50 euro per dag per persoon, petje af.

Update 20-03-2021.
Monique en Fred hebben besloten om privé de slaapvertrekken van de kinderen te laten betegelen omdat wij niet weer een aktie op willen zetten voor een extra bijdrage, er loopt al teveel momenteel maar daar komen wij later op terug. Ousman gaat vandaag met Isatou tegels inkopen en mogen deze week ook gaan uitkijken naar een bankstel en salontafel.

Update 19-03-2021.
Vandaag zijn de mannen bezig met de ramen en de deuren in de grondverf te zetten en de verwachting is dat dit weekend alles in de verf staat.

Update 17-03-2021.
De vloeren zijn gelegd en worden ingewassen, morgen beginnen ze met het tegelen van de veranda en het urinoir. Er zijn nu buiten 2 toiletgebouwtjes, een soort van urinoir en eentje met een toiletpot. Foto`s in het kader hieronder.

Update 16-03-2021.
De mannen hebben hard gewerkt, eerst vanmorgen om 07:00 uur begonnen met het hele huis in de primer te zetten en vanmiddag 14:00 uur begonnen met het schilderen, het is nu 19:00 uur en alles is klaar. Morgen zijn de ramen en deuren aan de beurt. Inmiddels zijn de grote slaapkamer  ( Isatou haar slaapkamer) en de woonkamer voorzien van een tegelvloer, morgen gaan ze inwassen en daarna gaan ze de veranda voorzien van een  “broken tails” vloer. Alles perfect op schema onder leiding van Ousman. Foto`s in het kader hieronder.

Update 15-03-2021.
Vandaag zijn de mannen begonnen met het leggen van de vloeren en er is van de overgebleven stenen een extra toilet gebouwd voor de kleine behoefte. Hier komt ook nog een broken tail vloer in en de buitenkant zal deze week geschilderd worden. Het einde van dit mooie project is in zicht. Foto`s in het kader hieronder.

Update 14-03-2021.
Afgelopen dagen waren Ousman en Isatou op pad geweest om tegels uit te zoeken, Isatou had in gedachten om het hele hoofdgebouw te voorzien van witte gemeleerde tegels van marmer..echter daar was niet genoeg budget voor omdat ook de tegelzetter, het zand, de schilder nog de buitenkant van het hele gebouw en alle ramen en deuren nog moest schilderen en wij nog geen prijsopgave hadden gekregen van deze werkzaamheden.  Dus Isatou de tegels laten uitzoeken onder voorwaarde dat dit in het budget zou passen. Vandaag 14 Maart kregen wij de kosten van de schilder, tegelzetter, zand en benodigdheden door en dat was niet mis voor Gambiaanse begrippen. Isatou snapt het gelukkig en ging akkoord dat wij eerst de slaapkamer van haar en het woongedeelte gingen tegelen, de rest komt later als er weer financiële middelen zijn.  Foto`s in het kader hieronder.

Update 09-03-2021.
Voor rond de 7 euro hebben we er meteen maar een luxe ‘Frans’ toilet van gemaakt. De vloer is netjes betegeld zodat het makkelijk schoon gehouden kan worden. Misschien nog een verfje op de muur en dan is het klaar! Het logo is inmiddels binnen en ingepakt voor transport in de Maart container. Foto`s in het kader hieronder.

Update 08-03-2021.
Vandaag moest Ousman naar de bank voor de Ramadan voedselaktie en dat mocht even duren. Daarna had hij de stucadoors opgehaald en hebben zij het buitentoilet afgewerkt. Zoals het er nu naar uitziet zal morgen de tegelzetter beginnen met de vloeren van het hoofdgebouw. Monique gaat vandaag het logo ophalen zodat deze nog mee kan met de container.

Update 07-03-2021.
Vandaag is het glas gezet door Ousman, de werklui hebben nog 2 dagen nodig om wat oneffenheden weg te werken, de ramen en de deuren te schilderen alsmede de buitenwanden in de door Isatou uitgekozen kleur,  Daarna nog het buitentoilet stucen en dan komt de tegelzetter deze week de vloeren leggen, het einde is in zicht.Foto`s in het kader hieronder.

Update 06-03-2021.
De Ramen en de deuren zijn geplaatst en afgewerkt, de vloeren zijn mooi strak geworden en klaar voor de tegelzetters. Foto`s in het kader hieronder.

Update 05-03-2021.
De vloeren zijn uitgehard, de ramen en de deuren zijn gearriveerd, nu nog in de grondverf en zullen de komende week een frisse azuur blauwe kleur krijgen. De mannen zijn nu de vloeren aan het egaliseren en de deur en ramen aan het installeren (eind vd dag bleek alles erin te zitten). Daarna moet er nog eea gestuct worden, de tegels leggen en inwassen. Ousman heeft al het glas voor de ramen en deuren ingekocht en heeft gekozen voor “blind”glas, met andere woorden, van buiten kun je niet naar binnen kijken en van binnen wel naar buiten. Foto`s in het kader hieronder.

Update 02-03-2021.
De vloeren zijn gestort en geëgaliseerd. Nu 2 dagen laten drogen, daarna gaan ze verder met het leggen van plavuizen en de ramen en deuren installeren die inmiddels binnen zijn. We lopen prima op schema en verwachten rond 12 Maart het hoofdgebouw af te hebben zodat Isatou kan gaan indelen. Helaas zijn de gezonden filmpjes te zwaar om online te plaatsen, maar foto`s volgen de komende dagen.

Update 01-03-2021.
Gezien de enorme oppervlakte van het hoofdgebouw moeten er alsnog ruim 30 zakken cement worden ingekocht om de vloeren te egaliseren, dus dat zal 2 of 3 Maart gaan gebeuren als er cement te vinden is. In de tussentijd is de septic tank leeggezogen en hebben de mannen het buiten toilet keurig opgebouwd met een ventilatie gat en een deur gemaakt van de dakplaten van het oude slaapvertrek.  De statiegeld actie van Jumbo Den Blanken uit Baarn heeft een prachtig bedrag opgeleverd van € 325,64. Allereerst hebben wij 8 grote nieuwe klamboes en 8 solarlampen besteld die wij medio eind Mei kunnen afleveren. Mooi op tijd voor het regenseizoen.  Foto`s in het kader hieronder.

Update 28-02-2021.
De mannen hebben niet stilgezeten afgelopen dagen. Al het stucwerk is klaar, zowel binnen als buiten. De koof is ook af en 1 Maart beginnen ze eerst met alles leeghalen-puinruimen, dan de vloeren egaliseren en het buitentoilet afbouwen. Foto`s in het kader hieronder.

Update 25-02-2021.
Het team heeft vandaag weer flink wat blokken steen gemaakt zodat het buitentoilet neergezet kan worden. Verder gaan ze gestaag door met de binnenmuren en de koof vd veranda. Foto`s in het kader hieronder.

 

Update 24-02-2021.
Binnenwanden vorderen ook, de veranda is op schema en ook bijna klaar. Morgen gaan de mannen met zijn 6-en de woning van binnen aanpakken. Intussen is Hans Kaijer bezig met het logo in Tantra kleuren ♥ Foto`s in het kader hieronder.

Update 23-02-2021.
Ousman is vandaag even bij de lasser op bezoek geweest om te kijken hoever hij is. Alles klaar maar moet nog even in de grondverf gezet worden en daarna afgelakt. Intussen zijn ze de vloeren aan het storten en binnen de wanden aan het stucen behalve op de plaatsen waar ramen en deuren komen want daar moet nog eea uitgehakt worden om deze stevig te verankeren en daarna af te smeren. Foto`s in het kader hieronder.

Update 22-02-2021.
De mannen hebben niet stilgezeten zaterdag en zondag, ruim 30 zakken cement verwerkt in de vloeren, de pilaren gestort en de buitenwanden afgewerkt. Zondag was het plan om weer 50 zakken cement te halen maar plots waren deze nergens meer te krijgen, dat is Gambia. Via onze kanalen vernamen wij dat het overal hetzelfde was en medio eind deze week er weer een grote voorraad werd verwacht bij de distributcentra`s.  Dat zou betekenen dat er een krappe week niet gewerkt kon worden. Via via konden wij wel 50 zakken halen tegen een hogere prijs…tja, voor ons is een bedrag van € 0,85 x 50 =€42,50 niet noemenswaardig maar voor een Gambiaan is dat een maandloon. Ousman de opdracht gegeven om die 50 zakken maar te halen en transport te regelen, Inmiddels zijn vanmiddag de zakken afgeleverd en de mannen gaan vrolijk verder. Isatou stuurde een lief bericht via Whatsapp te beluisteren hieronder. Wij kregen het idee om hier wat mee te gaan doen en hebben een logo voor haar gemaakt welke op het hoofdgebouw geplaatst kan worden. Hiervoor hebben wij Hans Kaijer (Freelance Graphic Designer) www.kaijervormgeving.nl ingeschakeld, die weet er wel wat moois van te maken, en volledig belangeloos waarvoor dank. De verwachting is dat het logo met de volgende container mee kan en eind Maart begin April aan Isatou kan worden overhandigd. Foto`s in het kader hieronder.

Update 19-02-2021.
Nog meer zand, cement en stenen afgeleverd voor de betonvloeren. Deze stenen worden gestort in de ruimtes van de vertrekken om de vloer stevig te maken, in Holland doen wij het op een geheel andere wijze dmv een ijzeren mat (betonvlechter). Er zijn ook al 2 van de 3 pilaren gestort, deze komen op de veranda. Zaterdag en zondag wordt er op eigen initiatief gewoon doorgewerkt, want ze willen het op tijd af hebben. Daarna moeten de vloeren eerst 2 dagen goed drogen, waarna de tegelzetter kan beginnen met het tegelen van de vloeren. Foto`s in het kader hieronder.

Update 18-02-2021.
Het zand voor de vloeren is afgeleverd. Ondanks de overlast van de extreme zandstorm (genaamd Harmattan) uit de sahara van Mauritanië zijn we toch weer lekker opgeschoten. De mannen droegen een groot gedeelte van de dag mondmaskers en veiligheidsbrillen om zich te beschermen. Respect voor deze toppers! #coderoodwitblauw ?? Foto`s in het kader hieronder.

Update 17-02-2021.
De stukadoors zijn vandaag later begonnen dan gebruikelijk in verband met de zandstormen. Foto`s in het kader hieronder.

Update 15-02-2021.
Ousman heeft de lokale stukadoors aangegeven wat hij van ze verwacht de komende dagen. Deze werklui gaven meteen al aan dat zij naast het stukadoren ook de kennis hadden van het plaatsen van de deuren en de ramen en het monteren van het hang en sluitwerk. Dus is er een prijs afgesproken voor het stucen van het gehele gebouw binnen en buiten, het aanleggen van een cementvloer in de leefgedeelten en op de veranda, het plaatsen van de deuren en de ramen, het leggen van vloertegels in het gehele gebouw en de veranda en het plaatsen van de 3  pilaren op de veranda.  In de “verloren” uren gaan ze ook nog het toilet buiten herbouwen met de resterende stenen, de overgebleven dakplaten en houten balken van de slaapvertrekken. De verwachting is dat alles in 8 werkdagen geplaatst zal zijn.

Update 14-02-2021.
Vandaag,zondag, in de regel een rustdag voor Ousman en Isatou echter we moesten doorpakken dus gingen zij samen naar de lokale lasser in Kartong. Isatou kon hier samen met Ousman de deuren en ramen uitzoeken die in het hoofdgebouw geplaatst gaan worden. Na vele voorbeelden te hebben gezien heeft Isatou haar keuze kunnen maken. 7 Ramen, een deur voor de zijkant van het gebouw en een dubbele deur voor de entree. Omdat de kosten ruim binnen het budget vielen heeft Isatou ook nog 3 pilaren mogen bestellen ter ondersteuning van de veranda. Nu afwachten wanneer de lokale stukadoors aan de slag kunnen. Foto`s in het kader hieronder.

Update 11-02-2021.
Gisterenavond waren de mannen klaar met het dak van de slaapvertrekken en nu gaan wij ons richten op de ramen, deuren, betonvloeren en tegelwerk van het hoofdgebouw. Ousman en Isatou gaan zondag 14-02 naar de lasser om de deuren uit te zoeken en daarna gaat de lasser mee naar het gebouw om de ramen en deuren op te meten. In de tussentijd komt er een stucadoor en een  vloerlegger langs om alles op te meten zodat wij een beter inzicht hebben in de kosten. Wij verwachten dan 16 februari weer te gaan starten met afwerking van het hoofdgebouw mede mogelijk gemaakt door de donatie A.A.B. International B.V.

Update 10-02-2021.
De mannen zijn vanmorgen weer vroeg begonnen en de eerste foto (zie kader) was binnen NL tijd 12:15 uur. Probleem nu is dat er geen of erg traag internet verkeer mogelijk is vanuit Gambia doordat de hoofdkabel van ACE (Africa Coast to Europe cable) bij graafwerkzaamheden beschadigd was.  Deze week zal het euvel verholpen zijn. Alle werkzaamheden van de afgelopen weken werden mede mogelijk gemaakt door de donatie van de Alliander Foundation en Ousman Cham die de leiding had over de werkzaamheden.

Update 09-02-2021.
Alle rotte balken zijn vervangen, de nieuwe spanten zijn aangelegd. Met 6 man vanmorgen 07:00 uur begonnen en rond 18:30 uur was het geplande werk uitgevoerd. Morgen gaan de mannen de dakplaten plaatsen. Foto`s in het kader hieronder.

Update 08-02-2021.
We zijn vandaag gestart met de renovatie van de slaapvertrekken. Alle verrotte balken worden vervangen voor nieuwe. De dakplaten en de balken die nog redelijk zijn worden hergebruikt voor de omheining van de groentetuin en het toilet. De septictank van het toilet blijkt ook al n tijdje vol te zitten, dus daar staat een afspraak voor. Bij ‘toilet’ moet je je trouwens niet te veel voorstellen, dit is een omheinde plek (in de tuin) met een gat in de grond, die voor de veiligheid en de stank afgedekt wordt met een houten plaat. Werkt verder prima, maar we gaan het nog iets comfortabeler en veiliger maken met een stenen muur en een dak zodat er ook meteen iets meer privacy is. Foto`s in het kader hieronder.

Update 04-02-2021.
Vandaag waren de mannen weer om 07:00 begonnen en eindigden rond 21:30 uur, Isatou haar gedeelte is bijna af, nog even de puntjes op de i zetten en dan beginnen de mannen aan de slaapvertrekken. Foto`s in het kader hieronder.

Dankzij een donatie van A.A.B. International B.V. kunnen wij verder met de renovatie ( Fase 2) nu zijn de slaapvertrekken van de kinderen aan de beurt. Er komt over het hele gedeelte een nieuw dak , eindelijk wind en waterdicht. De muren worden opgetrokken en voorzien van een nieuwe stuclaag. De plafonds worden vervangen en de vloeren worden voorzien van een betonlaag zodat het minder stoffig is. Het hang en sluitwerk zal vervangen worden en als er financieel voldoende ruimte is zullen er vloertegels gelegd gaan worden. A.A.B. International B.V. bedankt voor deze extra bijdrage ❤️

Update 02-02-2021.
Vandaag nemen de mannen een rustdag en die hebben ze dan ook dik verdiend. Als dit dak klaar is, gaan we verder met het dak op de slaapvertrekken van de kinderen (links in beeld). Intussen zijn we ‘achter de schermen’ druk bezig om ons budget te vergroten, zodat we daarna de gebouwen verder af kunnen werken met vloeren, ramen, deuren etc.

Update 31-01-2021.
Vandaag zijn Ousman en de 5 dakwerkers om 07:00 uur begonnen met het plaatsen van de dakspanten, rond 19:00 uur zat ruim 70% op zijn plaats en gingen de mannen naar huis. De komende dagen zal het dak geplaatst gaan worden en zullen de mannen de slaapvertrekken van de kinderen onder handen gaan nemen. Foto`s in het kader hieronder.

Update 28-01-2021.
De eerste fase is klaar (26-01-2021), de mannen hebben keihard gewerkt. Normaal gesproken doen ze er minimaal 2x zo lang over, maar Ousman hield er goed de gang in, `s morgens 07:00 uur beginnen tot 19:00 of later. Iedereen is netjes betaald en nu moet alles een paar dagen drogen, waarna de volgende ploeg kan beginnen met het dak. Onze eerste keuze op dakplaten welke 4 x breder waren en van metaal hebben wij niet besteld, dit omdat Kartong aan de kust ligt en de wind “zouterig” is, deze eerste keus platen zouden dan binnen aantal jaren roesten en lekken. Vandaar dat wij hebben gekozen voor polyester platen met een duurzaamheid van 20 jaar volgens de leverancier. Inmiddels zijn de dakplaten aangekomen bij Isatou (27-01-2021) , hiervoor heeft Ousman 2 taxi`s ingehuurd omdat het te zwaar was voor onze aluminium dakdrager op de Pajero. Zondag 31-01-2021 gaan 5 man de dakspanten plaatsen en hopelijk dinsdag-woensdag de dakplaten erop. Foto`s in het kader hieronder.

Update 25-01-2021.
– Afbouwen woonhuis Isatou –
De voorbereidingen (onder leiding van Ousman Cham) in Kartong zijn gestart ??
We beginnen met het ‘bakken’ van stenen (zand & cement) waarmee we de bovenkant van de muren vlak gaan trekken. Daarna wordt er een geraamte gemaakt van 425 hardhouten balken en 50 kilo spijkers voor het dak.
Het bestaande gedeelte is in de afgelopen jaren gebouwd door vrienden van Isatou. Elke keer als zij wat geld ter beschikking had kocht ze daarvan bouwmaterialen, waarmee de vrijwilligers dan weer een stukje verder konden bouwen. Dankzij een donatie van de Alliander Foundation en A.A.B. International B.V. kunnen we nu een flinke stap maken. Foto`s in het kader hieronder.

24-12-2020.
– Weeskinderen Kartong –
De afgelopen weken zijn we samen met Debby ter Voert (sponsorouder) druk bezig geweest om een duidelijk bouwplan voor Kartong uit te werken en in te dienen bij de Alliander Foundation. Gisteren kregen we het geweldige nieuws dat onze aanvraag was goedgekeurd en er een mooi bedrag beschikbaar wordt gesteld!

Het is nog niet voldoende om het woonhuis van Isatou af te bouwen en tevens het gebouw voor de kinderen te renoveren, maar we starten nu zo snel mogelijk met het woonhuis ( Fase 1) en gaan intussen het overige budget bij elkaar zien te krijgen. Zo kunnen de kinderen straks tijdelijk, tijdens de renovatie van hun slaapkamers, in het woonhuis slapen.

Stichting Alliander Foundation ontzettend bedankt voor deze mooie gift & Debby ter Voert heel erg bedankt voor alle moeite die jij belangeloos hebt gedaan om dit voor elkaar te krijgen. Je bent een kanjer ❤️

 

We gaan jullie hier op de hoogte houden van de werkzaamheden die in Januari gaan starten, wordt vervolgd.

 

 

Klasindelingen 2023-2024 Amazing Grace Primary School.

11 Oktober 2023.

Bij deze een klassen overzicht van de leerlingen op de Amazing Grace Primary schooljaar 2023-2024.

 

 

14 Oktober 2022.

Bij deze een klassen overzicht van de leerlingen op de Amazing Grace Primary schooljaar 2022-2023.

14 Oktober 2021.

Bij deze een klassen overzicht van de leerlingen op de Amazing Grace Primary schooljaar 2021-2022.

22 December 2020.

Bij deze een klassen overzicht van de leerlingen op de Amazing Grace Primary schooljaar 2020-2021.

Klas 1A Lerares Isatou Joof

Klas 1B  Lerares Awa Jallow

Klas 2A Meester Manjang

Klas 2B Meester Jallow

Klas 3 Meester Kingley Ukaegbu

 

 

 

2 December 2020. Ousman bezoekt het Heart House in Kartong met dozen en een voedselpakket.

– 2 december 2020, Kartong –

Ousman is vanmiddag naar het Heart House in Kartong geweest om namens de sponsoren de dozen voor Ousainou en Lamin te brengen. Het willekeurig geschonken voedselpakket van Meta op ten Drees (via Henk Bronneberg) hebben we deze keer aan Isatou gegeven.

De 2 nieuwe jongens Saikou en Serean hebben intussen allebei een sponsorouder.

Zoals jullie zien is Buba de laatste tijd goed vooruit gegaan, hij staat keurig rechtop, los op zijn fietsje met 1 hand aan het stuur. En dan te bedenken dat hij de eerste keer dat we hem zagen de hele dag over een tak hing en over de grond kroop. Hij is ook een stuk vrolijker, omdat hij zich goed kan verplaatsen en t gevoel heeft dat ie er echt bij hoort nu.

Aisha is dit schooljaar ook begonnen op school.

1 December 2020. Isatou heeft de zorg van 2 extra kinderen op zich genomen.

1 December 2020.

Ondanks het lekkende dak, de gehandicapte kinderen die steeds zwaarder worden om te vervoeren, haar eigen kleine prive gebouwtje wat nog niet af is (waarover later meer..) en alle zorg om de (10) kinderen, heeft Isatou toch nog 2 extra kinderen in huis genomen. Saikou is een weesjongen van 7 jaar, hij gaat naar school en we hebben voor hem intussen al een sponsorouder gevonden. Serean † 25-01-2021 is een zwaar gehandicapt jongetje van 8 jaar oud. Hij heeft een beroerte gehad, kan daardoor niet lopen en heeft ook nog epilepsie. Niemand wilde hem meer hebben, dus heeft onze lieve Isatou zich ook over hem ontfermd. Altijd positief zei ze gisteren, toen ik vroeg of Serean misschien ooit zou kunnen lopen, tegen me:  “geen zorgen Monique, hij heeft hetzelfde als Ousainou en die gaat nu ook gewoon naar school”.

Voor beide kinderen is er een nieuwe sponsor, dank je wel Christel en Nicole voor het vertrouwen dat jullie in onze stichting hebben.

Zoveel respect voor deze vrouw en zo dankbaar dat we in het volste vertrouwen met haar samen mogen werken ❤️