Januari 2020. Uitbreiding Amazing Grace Primary School.

Tijdens ons bezoek in December 2019 hadden wij weer een evaluatiegesprek met de schooldirectie. Moses had het plan om meerdere lokalen te bouwen omdat er in September ruim 35 sponsorkinderen vanaf de Burbage Nursery doorstromen en in de regel 30-40 kinderen uit omringende scholen zich inschrijven bij de Amazing Grace. Het plan was duidelijk, de kerkgemeenschap draagt een flink bedrag bij, de rest komt uit de “schoolpot”. Er werd niet aan ons gevraagd om een financiële bijdrage, en dat was ook niet de verwachting. Uiteindelijk is de bouw begonnen in Januari, en dat gaat allemaal zeer voorspoedig, deze aannemer weet van wanten en aanpakken. Uiteindelijk komt er ook nog een extra ruimte voor toiletten en een bibliotheek waar de leerlingen in alle rust kunnen lezen en of leren.  Gezien de investeringen, de motivatie en de ideeën wilden wij graag een steentje bijdragen echter om nu weer een funding te starten op facebook ging ons net weer te ver. Daarom hadden wij het hele verhaal eens doorgenomen met een financieel gezond bedrijf waarvan wij de directie persoonlijk kenden en wisten dat deze ons graag financieel wilden ondersteunen. Met hun de afspraak gemaakt dat de kosten voor ramen-tralies-deuren- betonvloeren-sanitair-dakplaten en aanleg elektra door hun worden gesponsord. In Maart mogen wij dit aan Moses en Magret overhandigen. De bouw gaat gewoon door, de afwerking zal vanaf Maart plaatsvinden onder toeziend oog van Monique en Fred. Elke ontwikkeling zullen wij zoveel mogelijk gaan plaatsen op deze web-pagina. Word vervolgd….  De veranderingen zijn door Jolanda en Ronald niet onopgemerkt gebleven tijdens hun bezoek, dank voor de foto`s Ronald.

Update 14 April  2020.
Er staan 40 schooltafels,stoelen en 2 verrijdbare schoolborden klaar in Hoogeveen bij Goods for Gambia. Mede dankzij de steun van vele sponsoren gaan deze goederen April op transport naar Gambia.

Update 25 Oktober 2020.

De bouw van de nieuwe lokalen had door Covid-19 en het regenseizoen een flinke vertraging opgelopen. Afgelopen week was er weer gestart met het afwerken van de wanden binnen en buiten, aanleg van daken, traliewerk deurposten en deuren. Met man en macht is er van `s morgens vroeg tot laat in de avonden gewerkt om alles klaar te hebben voor het nieuwe schooljaar 2020-2021. Het resultaat is overweldigend en de blijdschap is groot getuige de boodschap die wij vanmorgen per whatsapp mochten ontvangen van Moses.

Monique and Fred, May the heavens meet with the Earth on your behalf this day, to delivered your long awaited miracle in the mighty name of Jesus Christ. Good morning Happy Sunday Shalom!!!.