Een overzicht van alle kinderen en het niuews over het Heart House in Kartong is te zien via de onderstaande links.

Overzicht alle kinderen in het Heart House Kartong.

Lengtematen alle kinderen in het Heart House Kartong.

Al het nieuws van afgelopen jaren in het Heart House Kartong.

09-05-2021.

 

24-04-2021.

– H e a r t ? H o u s e –
De dozen van Petra Zwaan (Angelica) en Nicole Knoop  (Aisha) zijn vandaag door Ousman & Lamin gebracht in Kartong.

Update 22-02-2021.
Het opvanghuis voor de weeskinderen krijgt een eigen naam.
Isatou: ‘Monique & Fred, we now call our place ‘Heart House‘, because it is deep in our hearts. We are so happy! Our Heart House becomes a palace’
Hoe mooi sluit dit aan op onze Stichting Gambia Geven met Liefde en het logo zal eind April bevestigd worden aan de gevel van het nieuwe hoofdgebouw.

Update 23 Juni 2020.

Update 23 April 2020.
Voedsel Hulpactie.
Kartong :
– Dozen voor Aisha & Buba
– 4 zakken rijst (Petra Zwaan, Jenny Schouten, 2x Gambia Geven met Liefde)
– 6x kippen en eieren (Mieke Schouten, Mieke Wezenberg, Petra Zwaan, Jenny Schouten, Nicole Knoop, Sabrina & Gitta)
– 10Kg Suiker (Sabrina & Gitta)

Update 19 April 2020.
En dan krijg je zomaar een lief berichtje uit Kartong, wat wij gewoon nog even met jullie moet delen! We zijn zo trots op deze lieverds. Ik kan de ingesproken WhatsApp berichten helaas niet delen op Facebook, maar Isatou en de kinderen vertellen ons heel blij dat ze de uien-oogst binnen hebben. Uien hebben ze dus voorlopig voldoende. 23 April gaat Ousman de rijst, kippen en eieren brengen, plus flink wat kilo’s suiker waar ze om vroeg. Ook meteen een goeie tip om in de bananendoos te doen.. een pak suiker!

Update 27 November 2019.
Wat heerlijk om iedereen weer te zien! Isatou was erg bezorgd omdat iemand Social Welfare op haar af had gestuurd, deze wilden aantonen dat de kinderen niet goed verzorgd worden bij haar en hadden het plan opgevat om ze ergens anders te plaatsen. Dit laten we natuurlijk niet gebeuren. Al die jaren kijkt er niemand naar haar om en nu wij haar helpen gaan instanties zich er ineens mee bemoeien. Deze vrouw weet precies wat ze doet, de kinderen zijn gelukkig bij haar. Ze is ontzettend blij met onze hulp en het feit dat we haar niks opdringen. Zo hebben we weer rijst, dozen en kerstkaarten met een financieel extraatje namens de sponsorouders gebracht. Met dit geld gaat ze eerst naar de tandarts met 2 kinderen. We gaan er (privé) voor zorgen dat het keukentje en de ruimte daarnaast een goed afsluitbare deur krijgt en in de keuken plaatsen we een stove zodat ze geen giftige rook meer inademen en Isatou niet hoeft te bukken. Wordt vervolgd ??

Update 10 September 2019.
Ousman heeft Isatou weer een bezoek gebracht en een aantal dozen, schoolgeld en een flinke voorraad eten, geschinken door de sponsoren, afgeleverd. Bij Isatou was ingebroken,  onder andere haar telefoon was gestolen waardoor wij geen contact meer hadden. Namens Monique en Fred is er een nieuwe telefoon geschonken welke zij direct in gebruik nam en een bedankje voor alle steun via een ingesproken bericht verstuurde.

Update 12 July 2019.
Het hele gezin heeft een sponsor, Femke en Hans de Rooij worden de algemene sponsoren van Isatou en de kids en zullen ze op veel vlakken bijstaan waar nodig, toppers, bedankt Femke en Hans!

Isatou is een sterke, zelfstandige vrouw, die vooral niet zielig gevonden wil worden. Bij eb ( in de maanden Oktober / Maart) gaat zij met haar vrienden het water op om kokkels en oesters te zoeken voor de verkoop zodat zij de kinderen kan onderhouden in hun levensbehoeften. In de periode April / September mogen er geen kokkels en oesters gevangen worden van de overheid, dan is er ook geen bron van inkomsten en is zij afhankelijk van de giften van sponsoren. We ondersteunen haar dan ook op een andere manier dan dat we dat doen met de sponsorkindjes van onze scholen. Geen verplichtingen verder voor de sponsorouders. Alle hulp is meegenomen.

Update 25 Juni 2019.
Ousman heeft Isatou en de kinderen verrast met de geschonken rijst, eieren, kippenpoten, een doos voor Aisha en  kreeg iedereen ook nog eens persoonlijke cadeautjes. Groot feest dus in Kartong! ??
Op de foto kun je zien dat het dak geplaatst is op het gebouwtje waar de wasmachine in staat. Net op tijd klaar! ?????

Update 5 Januari 2019.
Met Geert en Ingrid zijn wij een dagje op bezoek geweest bij de weeskinderen, samen wat onderhoud mogen uitvoeren, het dak wat ingezakt was weer opgelift en de tafel van Angelica onderhouden dmv het vastzetten van alle schroeven.

Update 23 December 2018.
Monique en ik hebben een bezoek gebracht aan de weeskinderen van Kartong en mochten namens sponsoren rijst, olie, uien, zeep, kerstkaarten en een bedrag afgeven.
150Kg rijst namens Mieke Schouten, Jessica Nijboer, Karin Bingley, JW Bestratingen Medemblik en Rene Westerveld..
Een kerstkaart namens Nicole Knoop en Jessica Nijboer.
Een enveloppe met een bedrag namens Nicole Knoop, Jessica Nijboer, familie Baars, Monique Posthumus en familie Wijers.
18Kg uien, 20 liter olie, zeep, malariatabletten voor de kids en een grote zak chips namens JW Bestratingen Medemblik en Rene Westerveld.
Isatou was erg dankbaar en gaf aan dat zij nu voor zeker 4 maanden te eten heeft gekregen wat zeer welkom was.

Update 8 November 2018.
Ousman heeft 2 dozen door Ria laten afleveren, de kinderen waren niet in de compound maar op school. Helaas zijn daardoor de dozen niet direkt aan Lamin Tamba en Oussain Jarju afgegeven 🙁 maar alles komt absoluut goed terecht en in het vervolg zullen er betere foto`s worden gemaakt. Excuses hiervoor, tis Gambia hè 🙂

Update 1 Oktober 2018.
Ousman heeft wederom 11 dozen en 1 aangepaste tafel voor Buba afgehaald in het warehouse, bij de kippenboer 2 kippen 60 eieren en 18 kilo uien, en de goederen naar Kartong gebracht waar men helemaal perplex stonden van de hoeveelheid goederen welke door verschillende sponsoren zijn gedoneerd.

Update 28 September 2018.
Ousman heeft de bus volgeladen met goederen welke door de sponsoren zijn verzonden, bij aflevering volgen de foto`s in het onderstaande kader en bij elk kindje zijn of haar eigen pagina zijn geplaatst.

Update 24 Juli 2018.
Ousman heeft alle goederen bij deze gemeenschap afgeleverd en foto`s gemaakt welke in het onderstaande kader en bij elk kindje zijn of haar eigen pagina zijn geplaatst.

Update 21 Juli 2018.
Inmiddels is het schoolgeld voor Oussain Jarju en Kebba Bojang betaald door hun sponsoren, deze bedragen worden een paar dagen voor aanvang van het nieuwe schoolseizoen 2018-2019 overhandigd aan Isatou. Nicole Knoop en Christel Vermeulen hebben voor Aisha en Salifou rijst besteld welke door Ousman de komende dagen zullen worden afgeleverd.

Update 21 April 2018.
Inmiddels hebben zich al 8 sponsoren aangemeld voor deze wees-pleegkinderen, de namen staan vermeld bij de kinderen in de onderstaande foto`s.  De sponsoren hebben 28 April allen een email gekregen met meer gedetailleerde informatie.

Isatou is de pleegmoeder van 10 kinderen tussen de 1 en 11 jaar.  Om in hun onderhoud te voorzien gaat Isatou elke dag met een bootje de rivier op om kokkels en oesters te zoeken. Die kookt ze dan op de oever, waarna de oesters geopend kunnen worden en verkocht aan locals.

Ria Rugge vroeg ons dit gezin eens te bezoeken om te kijken of wij deze kinderen konden helpen en wellicht van sponsoren konden voorzien. Tijdens ons bezoek constateerden wij dat hier absoluut hulp nodig was, Isatou onderhoud hier alle kinderen en werkt hard om dit te kunnen bekostigen. Deze vrouw vraagt en klaagt niet maar wij zagen de ernst van de situatie nu met eigen ogen en besloten sponsoren te gaan benaderen.

Door alle individuele steun kan de pleegmoeder ook de buurkinderen blijven helpen die altijd om haar heen zijn. Het huis en de grond waar ze woont (in Kartong) is van haar familie, dit is een groot voordeel voor haar maar er is veel achterstallig onderhoud dus alle hulp is ontzettend welkom voor deze bijzondere vrouw. Ze masseert en behandelt de gehandicapte kinderen met allerlei kruiden en heeft daar goeie resultaten mee. Zo zijn Mariama Jallow en Oussain Jarju nu in staat om zich goed zelfstandig te redden. Buba Jarju, wordt door de omgeving gezien als een duivels kind omdat hij zwaar gehandicapt is. Zij willen hem weg hebben omdat hij ongeluk zou brengen maar gelukkig ziet Isatou dit heel anders. Het is de bedoeling dat we de kinderen van kleding, schoolspullen en andere benodigdheden voorzien (zie lijstje doos) De kosten zijn verschillend en vrijblijvend naar eigen inzicht. Wilt u Isatou steunen met de schoolkosten, deze zijn per kind € 50,00 per jaar. De andere kinderen volgen wel school op dit moment. Hierover houden we contact met de sponsoren.Wil je ons helpen om dit gezin te ondersteunen, laat het ons dan weten.

Alle kinderen in Kartong hebben een eigen web-pagina zodat wij foto`s van gesponsorde goederen en bijv. rijst, olie enzovoort kunnen plaatsen bij het desbetreffende kindje. Indien je naar de website gaat www.gambiagevenmetliefde.org en dan naar projecten gaat zie je de melding : Weeskinderen Kartong, indien je hier met je muis op gaat staan verschijnen er rechts in beeld een aantal sub-pagina`s per kindje.

H O E V E R S T U U R J E E E N D O O S ….

Gebruik een bananendoos, vul hem met de tips uit het lijstje en met dingen die je zelf leuk vindt, plak hem goed dicht en vermeld daarop de naam van de ontvanger en het betreffende kind. In het geval van de pleegkinderen dus Ousman Cham als ontvanger en de naam van het kind of anders ‘familiedoos’. De doos moet goed sluiten en normaal te tillen zijn.

Daarna meld je hem aan via de link, vult bij ontvanger in ‘Ousman Cham’ en zijn telefoonnummer 9920211. Bij omschrijving ‘Isatou Kartong’. Hierna ontvang je een mail met de info over je gekozen afgiftepunt en een factuur van €7,50 per doos, voor andere spullen gelden hogere kosten.

Ousman Cham, onze vaste driver, zal met regelmaat goederen in Kartong afleveren, dit moet wel elke keer bekeken worden want bijv. in de regenperiode zijn deze wegen amper te berijden en Kartong is toch gauw een uur vanaf het warehouse in Serekunda.

Heb je nog vragen, stel ze gerust!

http://www.goodsforgambia.nl/…/aanmeldingsformulier-pakkett…

De kinderen en de sponsoren.

In het onderstaande kader zullen wij regelmatig de donaties vermelden.