Children are the Future

Category: Nieuws weeskinderen Kartong (Page 1 of 3)

15 Oktober 2022 is Ousman wederom bij het HeartHouse geweest.

15 Oktober 2022.
Ousman heeft vandaag de dozen, voedselpakketten en contant geld naar Isatou en de kinderen gebracht.

Met dank aan:

-Bob & Krijnie Schotel,  Mieke Wezenberg en Christine Vermeulen.

Mieke (de sponsorouder van Buba) heeft via ons weer een nieuw fietsje gestuurd, zodat hij zich makkelijker kan verplaatsen en de andere kinderen hem niet mee hoeven slepen. De vorige fiets was na lange tijd intensief gebruiken in elkaar gestort.

Superbedankt! ❤️

11 Juni 2022. HeartHouse ontvangt voedselpakketten namens de sponsoren.

– H e a r t ? H o u s e –

Na onze oproep voor de voedselactie hebben we dankzij jullie € 195,00 opgehaald. Hiervoor kon Ousman 4 zakken rijst, 4 zakken uien en een jerrycan olie (10 liter) naar Kartong brengen. Voorlopig is er dus weer voldoende te eten. Namens Isatou en de kinderen: “Iedereen ontzettend bedankt!”. ?

Karin Bingley, Corrie Hokken Poldervaart, Bianca Houthuijzen, Suzan Schouten, Fam. van Rommen Roestel,  Gitta, Sabrina en Hugo, Nicole Hulst du Plessis, Krijnie en Bob Schotel
Aline Wielenga, Fam. Schoof, Mieke Schouten Pauw en Mieke Wezenberg.

  • V o e d s e l a c t i e • H e a r t ? H o u s e •

De nood is hoog in Gambia! Isatou stuurde ons een paar weken geleden al een berichtje dat de rijst bijna op was. Nu vinden wij het eigenlijk niet onze taak om dit direct weer aan te vullen, maar zij blijkt helaas niet in staat te zijn om op een andere manier alle monden te vullen. Daarom vragen we jullie om hulp. Laten we met elkaar een mooi bedrag ophalen, zodat Ousman binnenkort weer rijst, uien en  olie kan gaan brengen.

31 December 2021. Kerstkaarten en goederen afgeleverd bij het Heart House Kartong.

31 December 2021.

– H e a r t  ?  H o u s e –

Ousman is vanmiddag in Kartong geweest en stuurde ons deze blije foto’s. Meteen een goed moment om iedereen te bedanken die het afgelopen jaar met ons en onze stichting heeft meegeleefd. Mede en eigenlijk vooral dankzij jullie kunnen we al deze mooie dingen realiseren en helpen waar het zo ontzettend nodig is.

Sponsoring mede mogelijk gemaakt door:
Nicole Knoop, Corrie Hokken-Poldervaart,  Mieke Wezenberg,  Krijnie en Bob Schotel, Mieke Schouten-Pauw,  en Stichting Hands Together for Gambia.

 

 

 

18 December 2021. Voetbaltenues afgeleverd bij het HeartHouse in Kartong.

18 December 2021.

– H e a r t ? H o u s e –

Corrie Hokken Poldervaart en Nicole Knoop hebben een tijdje geleden voetbalkleding van voetbalvereniging Rockanje (met dank aan Jeroen Schippers en Loortje Assenberg) en voetbalvereniging Zeewolde naar Gambia gestuurd. Door vertraging met de containers heeft dit een paar maanden geduurd. Wij mochten gisteren deze shirts en broekjes samen met voetbalschoenen, ballen, bidons, keepershandschoenen, scheenbeschermers etc. overhandigen aan het team van Karim en Kebba in Kartong. Karim en Kebba zijn 2 van onze sponsorkinderen die bij Isatou wonen.

Superbedankt! ⚽️

13 November voedselpakketten namens sponsoren afgeleverd in Kartong

13 November 2021.

– H e a r t ? H o u s e –

-Voedselpakket Buba namens Mieke Wezenberg (sponsorouder)

-Doos Aisha namens Nicole Knoop (sponsorouder)

We hebben een fantastische donatie gekregen van Mirjam Lindhorst, Ria Hulshof, Annemiek Dekkers,Trudy Honschooten en Eugene Kock. Ousman heeft hiervan een grote voorraad rijst, suiker, uien, olie, kippen en zakjes chips gekocht. Het overige geld heeft Isatou contant gekregen om naar eigen inzicht te besteden. Ousman en Lamin hebben ook nog ieder een bedrag gehad als dank voor hun hulp aan onze stichting. Isatou was net aan de laatste rijst begonnen, dus dit kwam precies op t juiste moment.

Superbedankt iedereen! ???

 

Iedereen bedankt de sponsoren voor deze geweldige donatie.

25 Oktober 2021. Update Heart House Kartong

25 Oktober 2021.

– Update H e a r t ? H o u s e –

Het gaat fantastisch in het Heart House!

Geen zieken gelukkig, ondanks Corona en extra gevaar voor malaria in dit seizoen. De kinderen doen het goed op school en Isatou heeft een kamer in het gebouw voor de kinderen verhuurd aan een echtpaar (foto 1). In ruil daarvoor helpen ze haar met de kinderen, met huishoudelijke taken, is er altijd een oppas thuis als zij naar haar werk is en omdat de man taxichauffeur is kan hij ze ook nog af en toe ergens naartoe brengen. Briljant!

Het dak op de keuken was overal lek en aan vervanging toe, dat had ik al op foto’s gezien.. maar we vinden dat ze zelf ook dingen op moeten lossen dus ik hield mn mond. Isatou zei deze week: ‘Monique, jullie doen al zoveel voor ons. We gaan niet weer om hulp vragen, we gaan dit zelf vervangen met de platen die van het slaapvertrek af komen.’

Op foto 2  zie je ons nieuwste familielid, Fatou (12-04-2020) Isatou neemt haar binnenkort op in haar pleeggezin. Door omstandigheden heeft dit meisje geen ouders meer en de vrouw waar zij nu is kan niet voor haar blijven zorgen.

Welkom Fatou ?

Hebben jullie trouwens gezien hoe Jainaba veranderd is? Van klein, mager en huilerig peutertje is zij nu uitgegroeid tot een vrolijke kleuter. Eerst woonde zij ook nog regelmatig bij haar eigen moeder, maar door haar zwakke, geestelijke gesteldheid ging dat niet meer en woont ze nu permanent bij Isatou. De moeder komt haar daar bezoeken. (Op foto 3 staat ze met fel roze shirtje)

Ik heb nog wat donkere foto’s gekregen die ik hier niet plaats, maar ben je sponsorouder van 1 van de kinderen en wil je deze graag via WhatsApp hebben, laat het me dan weten.

10 Augustus 2021. Inzameling voetbalkleding voor HeartHouse een geweldig succes geworden.

10 Augustus 2021.
Corrie Hokken-Poldervaart en Nicole Knoop zijn al druk bezig om voetbalspullen in te zamelen voor onze jongens in Heart?House. Kebba stuurde ons gisteren heel trots een foto van zijn team. Wij stuurden hem daarna de foto’s van de spullen die we al hebben en hij wist niet wat ie zag. Voetbalkleding, leren ballen, bidons, schoenen, scheenbeschermers..  Geweldig! En wat voor zijn team teveel is, wordt verdeeld over andere teams, dus alles is welkom!

Kebba: ‘Monique Am soso happy may bless’ ?

Met dank aan VV Rockanje en VV Zeewolde

30 Juni 2021. Goederen afgeleverd bij het HeartHouse Kartong.

30 Juni 2021.

– H e a r t  ?  H o u s e –

Isatou en de kinderen zijn erg verdrietig door het plotselinge overlijden van Angelica. De kinderen gaan deze week dan ook niet naar school en daarom leek het ons een goed idee om Ousman vandaag naar Kartong te laten gaan, met de dozen die we nog hadden staan.

Lamin kreeg een doos vol leuke spullen van zijn sponsorouder Mieke Schouten. Mieke Wezenberg is de sponsorouder van Buba, maar had deze keer een algemene doos voor het hele gezin gestuurd.

Zelf hebben we dozen met klamboes, horren voor de ramen, lampen en een EHBO koffer gestuurd. De lampen werken op zonne-energie en worden overal buiten opgehangen, zodat er ook `s nachts verlichting is. Als je bijvoorbeeld in het donker naar het buitentoilet moet is dat wel zo fijn en zo kunnen ze savonds nog gezellig buiten zitten met elkaar.

Muziekinstrumenten blijven ook nog steeds van harte welkom, je ziet wel hoe blij ze daar mee zijn!  ???

1 Mei 2021. Het Heart House logo is gearriveerd.

01-05-2021.

Gisteren is het door Hans Kaijer ontworpen logo ontvangen in Gambia. Vanmorgen vroeg is Ousman vertrokken met een boormachine, schroeven, pluggen, waterpas een aantal dozen namens de sponsoren en uiteraard het enorm zware bord (ruim 30Kg).

Met hulp van wat stoere mannen hangt het bord, en wat waren ze allemaal blij.

 

 

9 April 2021. Start uitlevering Ramadan pakketten.

14-04-2021, en doorrr…??
Verder zijn er 97 bestellingen geleverd. Ousman zal dit weekend nog 5 pakketten en een doos (voor Angelica) naar Kartong brengen. Ook hebben we 6 dozen met handwerk (Alliander) die we nog uit moeten delen.

Lamin en Ousman hebben enorm veel werk verzet in de afgelopen weken: de renovatie in Kartong, de voedselactie, de pakketten van Loes en Jainaba bezorgen, tientallen sponsordozen afleveren op verschillende plaatsen, offertes maken voor renovaties van verschillende huisjes (omdat sommige sponsorouders hun gezin willen helpen voordat het regenseizoen begint), huur regelen voor een gezin wat uit huis is gezet, naar het warehouse heen en weer rijden en tussendoor nog allerlei vragen van ons beantwoorden. Dankzij deze kanjers kunnen we vanuit Nederland alles door laten gaan en zijn we zelfs alweer met een hele leuke nieuwe actie voor jullie bezig.

Wordt vervolgd ?

09-04-2021. Uitleveringen Ramadan pakketten.
Wegens onvoorziene omstandigheden waren Ousman en Lamin genoodzaakt om eerder te beginnen met de verdeling van de rijst en uien. Dit is begin deze week door ons aangegeven op de besloten Facebook-pagina voor sponsorouders. Ondanks dat Ousman 9 April ziek was, konden zij toch nog 12 bestellingen bezorgen. We hopen dat het vandaag beter met hem gaat ?

Foto`s van uitleveringen per dag in de kaders hieronder.

09-04-2021, 12 pakketten.

10-04-2021, 40 pakketten.

Ousman voelt zich weer stukken beter en ze hebben de gang erin zitten.

11-04-2021, 21 pakketten.

12-04-2021, 15 pakketten.

Totaal in Dippa Kunda regio geleverd  92 pakketten, 1 random gezin & Tundeh Fatou Sarr volgen nog.

17-04-2021. 3 Pakketten afgeleverd.

24-04-2021, de 5 resterende pakketten in Kartong.

 

« Older posts