Madi Pierre Jatta, sponsorkindje van Familie T.
Madi Pierre Jatta, 12-03-2016, woont bij zijn moeder Ortance met 2 oudere zusjes Theresa en Mary. Zijn vader heeft gekozen voor een reis naar Europa echter heeft men nooit iets meer van hem vernomen. Moeder helpt wat mensen in de huishouding echter heeft geen vast inkomen en kan regelmatig de huur niet betalen. De huisbaas is soepel voor wat betreft de achterstanden en laat een en ander oogluikend toe.

Update 30 December 2018. De huurbaas heeft uiteindelijk besloten dat Ortance en haar gezin het huis moesten verlaten. Tussendoor is ook nog de zus van Ortance overleden waardoor zij de zorg van Allasan (jongen) op zich heeft genomen. Zij hebben intrek genomen in een erg karig huisje naast de vuilnisbelt, het weerzien was erg emotioneel en allen lieten wat tranen vloeien. Om ieder een beetje op te fleuren hebben wij namens de Familie T. rijst, olie, uien, kippenpoten, melkpoeder en zeep mogen schenken en konden wij vertellen dat Madi met ingang van 1 Maart 2019 onderwijs mag volgen op de Burbage Nursery in de pré nursery klas bij juffrouw Monique. Dit was voor hun geweldig nieuws en kwam net even op het goede moment.

Update 19 Januari 2019.

💗 G E V E N met L I E F D E 💗

Het komt zelden voor dat we zoveel goed nieuws bij een familie mogen brengen. Ortance is een lieve, bescheiden vrouw die onlangs uit haar huis is gezet vanwege huurachterstand. Sinds kort woont ze nu met haar eigen 3 kinderen en de zoon van haar pas overleden zusje in dit ‘huisje’ aan de rand van de vuilnisbelt. Ze slapen met zijn vijven op een stuk schuimrubber in een vreselijke armoedige ruimte, waarvan het dak ook nog eens vol zit met gaten.

De sponsor heeft aangeboden om haar met de huur van een beter huis te gaan helpen. In het nieuwe huis wordt er voor bedden gezorgd, ze krijgt vanaf nu elke maand (via Henk Bronneberg) rijst, kippen, eieren, uien, tomaten, wortelen, honing etc. en als extra verrassing mag de kleine Madi naar de pre nursery klas en voor Allasan hebben we een plekje gevonden op de Amazing Grace Primary. Hij is 9 jaar en nog nooit naar school geweest. Mary gaat naar een openbare school, dit lukt niet elke dag omdat er soms geen geld is om met de bushtaxi te reizen. Deze zorgen zijn nu allemaal voorbij!