Yassin Ceesay, sponsorkindje van Renée Caleta Meroni.
Yassin Ceesay, 16-02-2013, woont bij haar moeder, oudere zus, oma, oom en tante. De vader van Yassin heeft het gezin verlaten toen ze nog heel klein was. Met hulp van haar familie houdt de (werkloze)moeder zich staande, maar geld voor school is er niet. Renée Caleta Meroni uit Kroatië gaat daar verandering in brengen en betaalt vanaf 1 september haar schoolgeld en wij mogen regelmatig een doos met boodschappen voor Yassin vullen namens Renée. Super Renée♡

Update 7 Maart 2019.
Tijdens de sportdag kwamen we er achter dat 1 van onze sponsorkinderen niet op haar linkervoet kan staan. Bij navraag was dit al jaren zo en er werd verder geen aandacht aan besteed, vandaar dat we dit ook niet eerder wisten. Na de sportdag heb ik meteen contact opgenomen met Ivonne Hulsebos van Stichting Kinderhulp Gambia. Na alle informatie ingeleverd te hebben, werd Yassin op een lange wachtlijst gezet. We hadden er dan ook al op gerekend dat ze voorlopig niet geholpen zou worden. Wel mocht ze met een röntgenfoto voor een screening langskomen deze maand. Gisteren was Yassin met haar moeder in Banjul om de foto te laten maken en bij toeval werd ze precies op dat moment gebeld of ze langs kon komen. De artsen constateerden een klompvoet en doordat er wat operaties uitvielen mag Yassin nu volgend weekend al geopereerd worden! Daarna 3 weken het hele been in het gips, nog een keer nieuw gips en een brace. Over een paar maanden kan zij dus gewoon voor het eerst in haar leven normaal op haar voet staan! Hieronder zullen wij de foto`s gaan plaatsen van de behandelingen en operatie de komende weken.

Update 17 Maart 2019.
Yassin is vandaag geopereerd aan haar klompvoetje. Ik krijg net het bericht van Ivonne dat alles goed is gegaan. Superbedankt toppers van Kinderhulp Gambia!
Met dank aan:
Debby ter Voert-Karin Bingley-Lucia van Walstijn-Marijke en Erik van Steenis-Mieke Schouten-Fred & Monique privé-
Anonieme gift (2x)-Trinja Feller-John en Marianne van Beusekom-Massagepraktijk Your Body & Mind-Sandra Berentsen-Henk en Mieke Soppe. Dank jullie allemaal voor jullie geweldige bijdrage.

Update 26 April 2019.

⚘- Y A S S I N -⚘

Yassin is weer in het ziekenhuis geweest voor een gipswissel, maar deze keer zag het er zo goed uit dat ze alleen nog `s nachts een brace om hoeft. Wel moeten er stevige hoge schoenen gekocht worden om de voet in de juiste stand te houden. Wat een superfijn nieuws! Lamin is gisteren meteen bij haar op bezoek geweest en moest iedereen ontzettend bedanken voor alle hulp, namens haar moeder. Een nieuw begin voor haar dochter, die nu (zonder klompvoetje) gewoon mee kan rennen en sporten met de andere kinderen.

Met speciale dank aan Yvonne Hulsebos en haar team van Kinderhulp Gambia, die zich al jaren inzetten voor kinderen met dit soort handicaps. En geloof me, dat is niet eenvoudig in een land als Gambia waar niets volgens plan verloopt.