Abdoulie Tamba, sponsorkindje van Jaco en Esther van Roozelaar.
Helaas slecht nieuws voor de familie Tamba. Door de huurachterstand welke zij hadden zijn zij in November 2018 door de huisbaas uit hun huis gezet met als gevolg dat het gezin elders ver van de school een andere woning is betrokken. Hierdoor is de sponsoring gestopt.

Abdoulie Tamba,14-3-2012, & Ousman Tamba,12-08-2014, wonen met hun moeder en oudere broer en zus in een huisje naast de vuilnisbelt. De vader is (zoals vele mannen) via Libië gevlucht naar Europa en daarna is er niets meer van hem vernomen. De Gambianen denken nog steeds dat ze daar hun geluk zullen vinden, maar met de meeste loopt het helaas erg slecht af (verdronken, opgepakt, vermoord, in kampen gezet etc.) De moeder staat er nu alleen voor met 4 kinderen. De normale dingen zoals huur, kleding en eten is al erg moeilijk op te brengen en geld om naar schoolgeld is helemaal een luxe. De broertjes zijn dan ook nog nooit naar school geweest. Ook zij verdienen een kans op een betere toekomst met onderwijs! Met ingang van 1 September 2018 zullen Jaco en Esther van Roozelaar de sponsoring van Nathalie overnemen en zorg dragen voor dit gezin.

Update 26 Juli 2018.
Abdoulie was 1 September 2017 begonnen in de kleuterklas, echter dit mannetje bleek zo leergierig te zijn dat men besloten heeft in Januari hem in de 1e klas te zetten om te kijken of hij mee kon. Deze klas heeft hij met vlag en wimpel doorstaan waardoor hij het schooljaar 2018-2019 al verder gaat in de 2e klas bij meester Lamin.