Theresa Sambou, sponsorkindje van Familie T.
Theresa Sambou, 28-08-2012, woont bij haar moeder Ortance met haar jongere broertje Maddi en haar zus. Haar vader heeft gekozen voor een reis naar Europa echter heeft men nooit iets meer van hem vernomen. Moeder helpt wat mensen in de huishouding echter heeft geen vast inkomen en kan regelmatig de huur niet betalen. De huisbaas is soepel voor wat betreft de achterstanden en laat een en ander oogluikend toe. Nurul heeft de zorg over Theresa op zich genomen en sinds 1 Maart 2016 volgt zij onderwijs op de Burbage Nursery school. Vanaf 1 Januari 2019 neemt de Familie T. de zorg van Theresa op zich zodat zij het vervolgonderwijs kan gaan volgen op de Amazing Grace school met ingang van 1 September 2019.

Update 30 December 2018. De huurbaas heeft uiteindelijk besloten dat Ortance en haar gezin het huis moesten verlaten. Tussendoor is ook nog de zus van Ortance overleden waardoor zij de zorg van Allasan (jongen) op zich heeft genomen. Zij hebben intrek genomen in een erg karig huisje naast de vuilnisbelt, het weerzien was erg emotioneel en allen lieten wat tranen vloeien. Om ieder een beetje op te fleuren hebben wij namens de Familie T. rijst, olie, uien, kippenpoten, melkpoeder en zeep mogen schenken en konden wij vertellen dat Theresa met ingang van September 2019 onderwijs mag volgen op de Amazing Grace Primary School. Dit was voor hun geweldig nieuws en kwam net even op het goede moment.

Update 19 Januari 2019.

G E V E N met L I E F D E

Het komt zelden voor dat we zoveel goed nieuws bij een familie mogen brengen. Ortance is een lieve, bescheiden vrouw die onlangs uit haar huis is gezet vanwege huurachterstand. Sinds kort woont ze nu met haar eigen 3 kinderen en de zoon van haar pas overleden zusje in dit ‘huisje’ aan de rand van de vuilnisbelt. Ze slapen met zn vijven op een stuk schuimrubber in een vreselijke armoedige ruimte, waarvan het dak ook nog eens vol zit met gaten.

De sponsor heeft aangeboden om haar met de huur van een beter huis te gaan helpen. In het nieuwe huis wordt er voor bedden gezorgd, ze krijgt vanaf nu elke maand (via Henk Bronneberg) rijst, kippen, eieren, uien, tomaten, wortelen, honing etc. en als extra verrassing mag de kleine Madi naar de pre nursery klas en voor Allasan hebben we een plekje gevonden op de Amazing Grace Primary. Hij is 9 jaar en nog nooit naar school geweest.

Doordat de sponsor onze stichting volledig negeerde hebben wij helaas de beslissing moeten nemen om met deze familie als sponsor te stoppen. Het schoolgeld kunnen zij nu zelf gaan overboeken naar de Amazing Grace.