Gambia, Geven met Liefde

Children are the Future

Alliander personeel doneert eindejaarsgeschenk aan onze stichting.

27 Februari 2019.

In 2018 heeft Debby ter Voert (sponsorouder) onze stichting opgegeven bij Alliander (werkgever) om de waarde van het eindejaarsgeschenk aan ons lunchfonds te doneren. De medewerkers van Alliander hebben massaal gedoneerd en dit heeft een fantastisch bedrag opgeleverd van

🎈🎉 •••• €1452,50 ••• 🎉🎈

Samen met de:
– extra bijdrages sponsorouders van €15,-
– de 5 dalasis die de kinderen elke dag meenemen
– verkoop van schoolspullen
– de extraatjes die we af en toe ontvangen

…moet dit genoeg zijn tot in 2020 !!

Iedereen van Alliander en Debby in t bijzonder Superbedankt 🎉

Basisschool Het Timpaan inzamelings aktie

21-12-2018,

Kerstaktie op het Timpaan groot succes!!

De kinderen van Basisschool het Timpaan in Wehl hebben dit jaar een kerst-inzamelingsaktie gehouden voor onze Stichting. Van alle ingezamelde spullen konden maar liefst rond de 🤸‍♀️🎈100 🎈🤸‍♂️ familiedozen samengesteld worden. Deze zullen in februari/maart 2019 worden uitgedeeld aan families van de kinderen op en rond de Burbage Nursery School, die geen sponsorouder hebben. Hiervan zullen we foto’s plaatsen op deze website en onze Facebookpagina.

Met dank aan het schoolbestuur, alle leerlingen en hun ouders, groep 8 (inpakhulp), Debby ter Voert (organisatie) en Aliander Foundation (transportkosten).

2 Januari 2019 Knutselmiddag

🎈Knutseldagje in de kerstvakantie 🎨🖌

Met een paar dozen vol teken-, schilder- en knutselspul, stempeltjes, stickertjes, blikjes limonade en chipjes vertrokken we vanmorgen naar school voor de knutseldag. Geen idee wat me te wachten stond, want de kinderen zijn niet gewend om te kleuren of te schilderen. We verwachtten zo’n 20 á 25 kinderen.. het waren er uiteindelijk tegen de 70 en er bleven nog steeds kinderen komen, zelfs toen we al klaar waren. Iedereen bleef keurig wachten tot alles uitgedeeld en uitgelegd was en met hulp van meester Lamin, juf Monique en een paar hulpmoeders liep alles helemaal perfect. De lege limonadeblikjes werden door een moeder mee naar huis genomen om er een cookpot van te maken, dus dat scheelde een berg afval. Na afloop ging iedereen trots met zn prachtige kunstwerk en een zakje chips naar huis. Dit gaan we zeker vaker doen!

Tandartsen op bezoek bij de Burbage Nursery school.

Na het succes van het tandenpoets project welke wij in April 2018 hebben uitgevoerd onder de leerlingen van de Burbage Nursery school hadden wij het idee om een stapje verder te gaan. Alleen poetsen is niet voldoende, er moet ook professioneel naar de gebitjes gekeken worden. Eind April hebben wij dan ook kontakt opgenomen met de stichting Westland4Gambia, een initiatief van een aantal Nederlandse tandartsen die actief zijn in The Gambia. Als je de link aanklikt heb je een duidelijker beeld van hun activiteiten. https://www.westland4gambia.nl/

10 December 2018 was het dan zover, de vrachtwagen welke ingericht was als tandartsen-praktijk kwam aan in Dippa Kunda bij de Burbage Nursery school. De kinderen met de grootste problemen zijn geholpen al was het voor sommigen een verschrikkelijke ervaring om een verdoving te krijgen, maar zij realiseren zich dat dit dringend nodig was. Ontstekingen zijn aan de orde van de dag en de hulp die gratis was kwam hier goed van pas.Als beloning kregen de kinderen allemaal een cadeautje.
Kerstactie 2018 rijst en enveloppen.

Er staat een mega hoeveelheid dozen op ons te wachten in het warehouse in Gambia, maar de prioriteit ligt de eerste weken bij het rond brengen van de zakken rijst en de kerstkaarten. Dat lijkt eenvoudiger dan het is.. omdat de wegen erg slecht zijn, voor zover je het al ‘wegen’ kunt noemen. Toch kiezen we ervoor om het voor jullie bij de mensen thuis te brengen, zodat Monique foto’s kan maken van de compounds en soms ook de rest van de familie. Zo krijg je een idee van de leefomstandigheden van je sponsorkindje.

Er zullen natuurlijk altijd gezinnen zijn die niets krijgen en ook het schenken van enveloppen/kerstkaarten deze keer kun je op verschillende manieren zien. Wij gaan er vanuit dat we heel veel mensen een fijne kerst gaan bezorgen en dat de ‘geluksvogels’ zullen delen met anderen die het slechter hebben. Ook dat is Gambia 💕

Do for one, what you wish you could do for everyone.

Sportdag Burbage Nursery School

🤸‍♂️🤸‍♀️ S P O R T D A G 🤸‍♀️🤸‍♂️

16 September 2018.

Weten jullie nog dat we begin dit jaar geld op hebben gehaald om deze gymtoestellen naar Gambia te sturen?

Ze zijn nu aangekomen op de Burbage Nursery School en omdat dit totaal onbekend is voor de leerkrachten, gaan we in December 2018 een sportdag organiseren als we daar zelf zijn. Met hulp van Jessica de Bruijn (sponsorouder & turnlerares) die me wat instructies en leuke oefeningen mee geeft, zal ik dit dan zo goed mogelijk begeleiden. Er is uiteraard geen gymzaal zoals bij ons, dus alles wordt op het schoolplein opgesteld.

Aan het eind van de dag is er voor alle kinderen een medaille.

Amazing Grace Primary School (project)

Update 24 December 2018.

Vanmorgen een fijn gesprek gehad met Moses Sanneh. Hij gaf aan enorm blij te zijn met de nieuwe tafels en stoelen die medio 2e week Januari 2019 aan zullen komen in Gambia. De hele christelijke community heeft voor deze gift gebeden tijdens de afgelopen kerkdiensten welke door Moses werden geleidt als pastoor. Zie foto`s van het nieuwe meubilair in het kader onderaan.

Op de vraag of er nog projecten lopen waar hulp bij nodig was kwam naar voren dat hij graag een eigen watertap / kraan zou willen hebben omdat de school momenteel het water “koopt” van de buurman. Met een eigen watertap kunnen de toiletten voorzien worden van water en kan men starten met de aanleg van een groentetuin die door de leerlingen onder zijn begeleiding onderhouden zal worden. Monique en Fred hebben privé een bedrag van € 110,00 ( 6000,00 Dalasi) aan hem overhandigd zodat zij eindelijk dit project kunnen gaan starten. In Februari 2019 zal alles gerealiseerd zijn en zullen er foto`s volgen.

Update 21 November 2018.

– G E W E L D I G N I E U W S –

De Amazing Grace Primary School heeft al jaren dringend nieuwe tafels en stoelen nodig. Het schoolmeubilair zelf was ons ooit beloofd door Stichting Goods for Gambia, maar de transportkosten van duizenden euro’s waren voor ons echt niet haalbaar.

Debby ter Voert-Wesselink (sponsorouder van Yacob Louwa) was zo lief om het project in te dienen via haar werkgever bij Alliander Foundation en deze week kregen we bericht dat de aanvraag is goedgekeurd. Echt onbeschrijflijk fantastisch!!

We mogen dus gewoon voor 7 klassen (de hele school) het complete schoolmeubilair gaan vervangen en daar begint Debby nu al mee zodat het in december nog mee kan. Met een beetje geluk ben ik zelf nog in Gambia als de container aankomt. Iedereen ontzettend bedankt dat we dit kunnen realiseren en Debby.. je bent een topper !! 💕

Reactie van een emotionele Pastor Moses (schooldirecteur) naar Fred:

“This is a great news to the entire Amazing Grace, we are indeed happy for everything…. today is not a school day but tomorrow we will spread the good news and sir, our prayers are been answered this is something that really bordered us for the past years but thanks so much for your concern and thanks to Debby, Renate and Allan”.

Update Oktober 2018.
De 3 schoolborden zijn deze week in gebruik genomen op de Amazing Grace. Geschonken door Natasja Juist en Anne Hoefman. Anne mocht dit helaas niet meer meemaken, zij overleed in Maart 2018. 

☆ De Amazing Grace Primary School ☆

In Januari 2018 hebben wij voor het vervolg onderwijs ná de Burbage Nursery School, meerdere scholen gesproken en uiteindelijk hebben wij om een aantal redenen gekozen voor de Amazing Grace Primary School. Allereerst is deze school voor de meeste leerlingen lopend goed te doen, de afstand naar deze school is gelijk aan de afstand naar de Burbage Nursery. Het niveau van lesgeven was voor ons ook een doorslaggevende factor, in totaal telt Gambia 502 geregistreerde privé scholen welke onder controle staan van een aantal cluster-monitoren die weer verslag uitbrengen aan het ministerie van onderwijs. De Amazing Grace school heeft een ranking van nr. 41 en wordt geroemd voor de uiterste gedisciplineerde lesgeving in alle vakken.

De kosten voor deze school liggen hoger dan de basisschool, echter is dat goed te onderbouwen. De leerlingen krijgen elk jaar nieuwe lesboeken, uiteraard 2 x  nieuwe school-uniformen maar ook een sport-uniform, elk trimester een rapport welke wij online zullen plaatsen, elk trimester een wetenschappelijke excursie en persoonlijke begeleiding in de keuze welke richting de leerling graag op zou willen in de toekomst. Ook zijn de lestijden anders dan voorheen, bij de Amazing Grace school start men om 08:00 uur / 15:00 uur voorheen was dat van 09:00 uur / 14:00 uur.

In eerste instantie leken de kosten vrij hoog, echter als je alle extra’s bekijkt, weet dat de leraren verplicht omscholing krijgen en een behoorlijk salaris verdienen van ongeveer € 70,- per maand, er elke maand electra (de Burbage School heeft geen electra) en water betaald moet worden, dit per jaar inclusief schoolboeken en excursies is… bleek na ons onderzoek bij meerdere scholen en na een telefoongesprek met de Clustermonitor Mr. Jabbi dat dit een zeer acceptabel bedrag is. Voor € 120,- per jaar kunnen de kinderen hier dus eventueel het vervolg onderwijs volgen.

In overleg met Moses Sanneh (schooldirecteur) zijn wij overeengekomen dat er op dezelfde wijze gewerkt gaat worden v.w.b de aflevering van dozen en rijst, de goederen worden in ons warehouse afgehaald en door de leraren afgeleverd aan de sponsorkinderen thuis. Foto’s daarvan worden naar ons verzonden, zodat wij deze weer kunnen plaatsen op internet en facebook.

Deze school heeft niet de mogelijkheid om onze sponsorkinderen te voorzien van een lunch, dit omdat er ruim 300 leerlingen zijn en men geen onderscheid kan maken tussen onze sponsorkinderen en andere leerlingen. Het merendeel van de leerlingen wordt gesponsord op persoonlijke titel, er is hier geen enkele stichting die met deze school samenwerkt.

De keuze van vervolgonderwijs voor uw kindje is uiteraard vrijblijvend voor u als sponsor.

Tijdens ons verblijf in Januari hadden wij een oproep gedaan op facebook voor financiële steun om Klas 1 en Klas 6 te beveiligen met nieuwe ramen en deuren. Dankzij Annelies van Pijpen, familie Blom, familie Arends, Summer & Preston Ogden, Fred Eringaard, Katinka Stolk en Nelleke de Boer konden we de Primary klassen 1 en 6 voorzien van ramen en deuren zodat de ruimtes afgesloten konden worden.

De eerste 4 leerlingen krijgen in April 2018 de schriftelijke bevestiging van onze stichting om met ingang van 3 September 2018 onderwijs te volgen op de Amazing Grace School.

Burbage Nursery school (Project)

04-12-2018,

2e Schoolreisje naar MyFarm,

Busjes geregeld, MyFarm gereserveerd, alles doorgenomen met Marisse, limonade & chips gekocht, lijst met 55+ kinderen klaar, dus alles onder controle dacht ik.. maar niet in the Gambia natuurlijk.

Gisteravond laat bleken er ineens 2 van de 4 busjes verhuurd te zijn. Tsja, kan gebeuren.. ofzo. We hadden ook nog n plan B achter de hand en om 22.30 uur konden we toch nog een grote bus regelen, dankzij Ousman. Om 8.30 uur was de bus keurig op tijd bij Baobab, instappen en op naar de school om iedereen op te halen! Allemaal in de bus en starten maar!… Eh.. accu leeg omdat er van alles losgetrild bleek te zijn. ‘Geen probleem Monique, dat fixen we wel’. Er werd iemand gebeld die na een tijdje met een kleine betere accu kwam, er werd wat aan de oude gesleuteld. en ja hoor, de motor liep weer. Wat gereedschap mee op het dashboard en met de deur open (op lastige plekken sprong er steeds een jongen uit de bus die voor spiegel en richtingaanwijzer speelde) eindelijk op weg! Ik ben gelukkig al wat gewend hier. No stress.

24 July 2018.

Het schooljaar 2017-2018 is afgesloten en de indeling voor 2018-2019 is gereed voor publicatie. Sommige leerling zijn blijven zitten omdat ze toch niet het niveau hebben gehaald om door te stromen of ze waren te vaak afwezig.

9 Maart 2018.

Eindelijk de lang verwachtte muurschildering,

Burbage Nursery wall painting March 2018.

Update 28 Februari 2018.

Malaria Project Burbage Nursery School :

2017 was het jaar van extreme hitte waarbij temperaturen van 48-50 graden geen uitzondering was. Hierdoor konden de malaria-muggen enorme hoeveelheden larven produceren met alle gevolgen van dien. Buba gaf al aan dat veel sponsor kinderen, hun familie en mensen in de omgeving flink door de malaria waren getroffen en er zelfs kinderen en volwassenen hierdoor waren overleden. Dit heeft ons allen flink geraakt, sponsorouders en vele Facebook volgers gaven aan dat zij ons hier graag in wilden ondersteunen. Daarom hebben wij nu een Malariafonds opgestart zodat wij een aantal maanden de tijd hebben om voor het regenseizoen van 2018 ( Mei t/m Oktober) een flink bedrag kunnen omzetten in preventieve medicijnen. Kinderen kunnen wij al beschermen voor een bedrag van € 7,00 per persoon, voor de volwassenen zal dit bedrag rond de € 9,50 per persoon zijn. Onze doelstelling is om een buffer aan te leggen bij de Burbage Nursery School zodat als men de symptomen heeft er direct aktie kan worden ondernomen. In April zullen wij dit gaan overhandigen aan Buba.

Dankzij de volgende sponsoren hebben wij al een flink bedrag weten te realiseren, dank u voor dit gulle gebaar.

Peut-Koper Medemblik € 139,23
Birgit Hoeve € 7,50
Karin Bingley € 20,00
A.A.B International BV € 450,00
Nurul `Ain Singapore € 280,00
Denis Solutions € 250,00
————————————–
Totaal in het fonds € 1.146,73 updated 28 Februari 2018.

Tank je niet (in Medemblik) maar wil je ons toch helpen in de strijd tegen malaria, dan is elke bijdrage in ons fonds uiteraard ook van harte welkom!

*Graag vermelden bij omschrijving: malariafonds
Email : gambiagevenmetliefde@gmail.com
IBAN : NL86ABNA0502945176
BIC-SWIFT: ABNANL2A
KvK-nr : 67189954
ANBI Registratie: 8568.68.127

Met regelmaat zullen wij de stand publiceren.

De nieuwe klas-indeling schooljaar 2017-2018 is als volgt :

Ontbijt/Lunch Project Burbage Nursery School :

? Lunchproject 2018 ?

Het lunch-budget voor de Burbage Nursery School t/m eind 2017 is gelukkig net gehaald, maar we zijn alweer aan het sparen voor januari, februari, maart en april 2018. De teller staat nu op € 730,00 dus we hebben het benodigde bedrag voor 2018 lunch al bij elkaar en een extraatje dankzij de gulle sponsoren.

Onderstaande personen en of bedrijven danken wij voor de gulle gift :

Elke bijdrage klein of groot is welkom! Het is ontzettend belangrijk dat deze kinderen op school te eten krijgen… voor een aantal is dit namelijk de enige echte maaltijd op een dag.

* Voor bedrijven is het fiscaal aftrekbaar omdat we ANBI gecertificeerd zijn.

Stichting Gambia Geven met Liefde
IBAN : NL86ABNA0502945176 o.v.v Lunchproject 2018.
BIC-SWIFT : ABNANL2A
KvK-nr : 67189954
ANBI Registratie : 8568.68.127

Rijstproject September 2017.
In samenwerking met een groot deel van de sponsorouders hebben wij allen een “rijstproject” opgezet voor de sponsorkinderen. Dit om de kinderen te verwelkomen in het nieuwe schooljaar 2017-2018. Totaal zijn er 57 kinderen die een zak van 50Kg rijst in ontvangst hebben mogen nemen, en gezien de blije gezichten was dit een welkome verrassing. Buba, het schoolhoofd, is begonnen met uitlevering op 16 September, alle foto`s staan gepubliceerd per kindje onder de button “sponsorkindjes”.

Sponsor Trinja Feller heeft haar sponsorkindje Binta Sanyang eind Augustus 2017 bezocht en schreef ons het volgende :
Hallo lieve mensen,
Samen met Buba heb ik een bezoek gebracht aan mijn sponsorkindje Binta Sanyang.
Voor Binta had ik wat kleding mee en voor het gezin 5 ltr. olie, zeep, lucifers en biskwietjes.
Voor alle kindertjes een lolly 🙂
Wat een liefde en dankbaarheid zie je in die ogen, zo mooi om dit te mogen ervaren.
Buba gaf mij ook een rondleiding in de school, dit ziet er allemaal prima uit, het wachten is nu op voldoende geld om elektriciteit aan te leggen.

Lieve groet
Trinja

1 Mei 2017, maak kennis met het Burbage Nursery leraren-team en zie welke leraar verantwoordelijk is voor jouw sponsorkindje.

3 April 2017, het lunchproject is een feit en de vele aanleveringen van bijvoeding viel in goede smaak, zie hieronder de foto`s

20 Maart 2017
GEWELDIG NIEUWS !!!

€ 715,00 het benodigde bedrag voor elke dan een lunch in de periode April / Juli 2017 is behaald.

Er zijn genoeg donaties binnen gekomen om te kunnen starten met het ontbijt/ lunchproject op de Burbage Nursery School en we hebben dan ook besloten om dat meteen te gaan doen per 3 april t/m 26 juli (4x per week). 143 Leerlingen (waarvan 87 een sponsorouder hebben) krijgen elke dag een goede maaltijd, een geweldig project om te doen. De kinderen zullen hierdoor meer weerstand kunnen opbouwen voor de komende regenperiode en minder vatbaar zijn voor externe factoren zoals bijvoorbeeld malaria. Alle sponsoren enorm bedankt !

Voor de periode September t/m December 2017 is de tussenstand momenteel :

€ 650,00 update 9 Juni 2017

Ontbijt/Lunch Project Burbage Nursery School

Veel kinderen van de Burbage Nursery School komen `s morgens naar school zonder iets te hebben gegeten en hebben ook niets bij zich voor de lunch, om de eenvoudige reden dat de ouders het gewoon niet kunnen betalen.

Vorig schooljaar is er voor het eerst een lunch verzorgd (zie foto) door de stichting Gambia-kids, via sponsoring. Dit jaar waren hier helaas geen financiële middelen meer voor. Wij gaan met jullie hulp proberen om dit voor het nieuwe schooljaar 2017-2018 weer mogelijk te maken.

We hebben hiervoor een speciaal Ontbijt/Lunch Fonds opgezet en betalen hiermee de kosten van rond de € 2.300,00 per jaar. De kinderen zullen dan dagelijks een lekker bordje spaghetti, rijst, macaroni met vlees, vis of kip en indien voorhanden verse groenten krijgen op de dagen dat ze aanwezig zijn. Dit zal door Mariama Jatta bereid en verzorgd gaan worden, zodat zij ook meteen wat inkomsten heeft. Komen we niet aan het volledige bedrag, dan zullen we de aantallen aanpassen en de maaltijden evengoed organiseren met de financiële middelen die we op dat moment beschikbaar hebben.
Help jij ons mee om aan dit bedrag te komen? Elke gift klein of groot is welkom! We zullen regelmatig de financiële stand van zaken melden, zowel op Facebook als op onze website. Bij zakelijke giften(fiscaal aftrekbaar) is het ook mogelijk dat wij de naam en/of logo van je bedrijf vermelden.

Alle giften graag met omschrijving ‘Ontbijt/Lunch Project’.

IBAN : NL86ABNA0502945176
BIC-SWIFT : ABNANL2A
KvK-nr : 67189954
ANBI Registratie : 8568.68.127

19 September 2017 : Update voor wat betreft onze kokkin Mariama Jatta en haar gezin.
Met pijn in ons hart moeten we afscheid nemen van onze lieve vriendin Mariama en haar kindjes. Mede door jaloezie van andere vrouwen hebben ze het nu zover gekregen dat Mariama uit haar huis wordt gezet en de compound moet verlaten. Buba heeft hard met haar gezocht maar helaas is er geen woning voor haar in de buurt van de school te vinden dus ze is nu alles kwijt, haar huis, haar baan (kokkin op school), de sponsoring… Vanmiddag heeft ze nog een laatste zak rijst meegekregen van de sponsor van dochter Aja Fatmatta, Esther Breeschoten. Volgens Buba hadden ze al 4 dagen niet normaal gegeten en is ze erg verdrietig en in de war. We proberen haar nog verder te ondersteunen en we gaan ze zeker bezoeken in december. Helaas houdt de sponsoring van haar kinderen hier voor ons op.

Tijdens ons bezoek 20 Februari 2017 hadden wij wat fietsjes en steppen meegenomen voor de kids.

Uiteraard hadden wij het snoepgoed niet vergeten 🙂

23 Januari 2017

 ☆☆ Rijst op de Burbage Nursery School ☆☆☆

De voedselvoorziening in Gambia is op dit moment zeer zorgwekkend. De mensen hebben honger en de winkels zijn niet bevoorraad, vooral de mensen die gevlucht waren en nu terug komen hebben helemaal niets meer. Wij hadden dit gelukkig al voorzien en hebben vóór de crisis zakken rijst ingekocht. In eerste instantie wilden we dit zelf uitreiken in februari, maar gezien de situatie op dit moment hebben we besloten dat Buba hier al mee gaat beginnen. Voor de volgende kindjes is een betaling ontvangen en zij zullen dit vanaf 23 januari / 26 januari op school op kunnen afhalen. Buba (links) en Lamin (docent) hebben vandaag een gedeelte van de zakken rijst voor de families opgehaald bij het warehouse. De 4 docenten krijgen ook een zak rijst. Buba heeft zelf het vervoer geregeld en met de zakken van 50 kilo lopen slepen.

Voor update foto`s van de uitlevering, ga dan naar onze facebookpagina.

7 December 2016.
Basisschool de Tandem in IJsselstein (Utr) heeft dit jaar voor onze Stichting gekozen, als doel voor de jaarlijkse inzamelingsaktie.   Wat een geweldig initiatief, veel succes allemaal!

23 December 2016, het resultaat mag er zijn.
De kinderen van Basisschool de Tandem in IJsselstein hebben met de kerst-inzamelingsaktie in totaal 24 dozen en 2 karren opgehaald. Wat een geweldig resultaat! Iedereen ontzettend bedankt en in het bijzonder Manon Blom die onze Stichting als doel voor dit kerstproject heeft voorgesteld. Alle spullen worden geschonken aan de familie/verzorgers van de kinderen op de Burbage Nursery school en ook aan de andere gezinnen die rond de vuilnisbelt wonen en helemaal niets hebben. Hier gaan we zoveel mensen blij mee maken!

Eindresultaat:
17 dozen speelgoed
2 dozen schoolspullen
3 dozen eten
1 doos verzorging
1 doos mix eten en verzorging
Totaal 24 dozen en 2 karren !!!

18 November 2016.
De Maria-Bernadette school doneert 30 kleuterstoeltjes aan onze stichting voor de Burbage Nursery school in Serrekunda. Deze stoeltjes vertrekken de 29ste per boot en zullen in Gambia worden opgeslagen in het magazijn aldaar. In Februari zullen wij deze namens de Maria-Bernadette school uitreiken aan Buba Ceesay, schooldirecteur van de Burbage Nursery school.

nieuwsbrief-maria-bernadette-school nieuwsbericht

INTRODUCTION:

Burbage Nursery School was founded in 2006 with the sole aim to give early childhood education to young children between the ages of 3-8 years old. The  school is in a poverty stricken community of Erinjang and covers in total five other communities namely Kotu,  Manjai, Latri Kunda and Dippa-Kunda respectively. In 2016 in total 132 kids follow education.

Majority of the people living in these communities are poor family backgrounds and can afford only one square mill a day. According to statistics almost 75% of them have no formal education and are engage in domestic jobs with a minimum salary of (one thousand five hundred Dalasi a month = Euro 31,00). It is also from the these salaries that they are expected to feed their families, provide shelter, pay their children school fees, and provide medication for themselves and their children in the event that they are sick.

It is base on this challenges that is why most of the children have no access to nursery and primary education. Instead, they use the dumping site to look for unused, and waste materials to sell in order for their families to survive.

AIMS AND OBJECTIVE :

1: To provide children with access to nursery and primary education.

2: Built a strong foundation and a world fit for children by providing a conducive learning environment for them.

3: Solicit sponsorship for each child in the school in a form of payment of their tuition fees, uniforms and feeding.

4: Expand the project to a primary school by acquiring a plot of land and built a primary school in order to stop the drop out rate that majority of the children face after their nursery education.

5: To stop the growing number of people especially young children from using the dumping site as a source of income and instead have access to nursery and primary education

CONSTRAINTS :

Since the school is not receiving much from the payment of school fees. We solicit help from Foundations, NGO’s, Philanthropist’s, through Fred and Monique. The school currently has a total of 3 unqualified teachers and we are seeking assistance for funding in order to sent the teachers to the college. Solicit funding in order to acquire a piece of land for the primary school project.

On that ground, I want all and sundry to support Fred and Monique in their quest to support Burbage Nursery School.

Bubacarr Ceesay, School Director ( Proprietor)

buba-ceesay

Buba Ceesay, schooldirecteur.

Lunch projekt Oktober-November & December 2018.

L U N C H P R O J E CT

Het is met jullie hulp gelukkig weer gelukt om een lunch voor de maanden oktober, november en december te regelen. Zeker nu (tijdens het regenseizoen) krijgen veel kinderen thuis erg weinig te eten, daarom zijn we heel blij dat we dit kunnen doen. Alle kinderen van de Burbage Nursery School eten hier natuurlijk lekker van mee, dus niet alleen onze eigen sponsorkindjes. Elk kwartaal krijgen we dit bedrag weer met veel moeite bij elkaar, maar tot nu toe is het ons nog steeds gelukt. Wil je meehelpen om de lunch voor januari, februari en maart 2019 mogelijk te maken, dan is een bijdrage van harte welkom!

Dankzij donaties van:
Jessica Obdam, P. Klaver, Nienke Klingenberg, Jolanda Dorrestijn, Aleid Boogaarts, Mieke Soppe, Loes Korver, Aline Wielenga, D. Arends, Fam. Huijts Brem, Stichting Nathaniel Vic, Diana & Ed Kuiper, Dhr. Evers, Sandra Berentsen, anonieme gift, Trinja Feller, Dhr. v. Dijk, Mevr. Walstijn en Monique en Fred.

Stichting Gambia Geven met Liefde
Medemblik
IBAN : NL86ABNA0502945176
BIC-SWIFT: ABNANL2A
ANBI Registratie: 8568.68.127
Omschrijving: Lunchproject 1e kwartaal 2019

*Fiscaal aftrekbaar voor bedrijven, factuur wordt op aanvraag toegestuurd.

Preek van de Leek in de Paaskerk in Baarn

Baarn, 23 September 2018.

Annelies van Pijpen (sponsorouder & moeder van Melissa Blauwendraat) heeft vandaag de ‘Preek van de Leek’ in de Paaskerk van Baarn gehouden. De opbrengst van de extra collecte was bestemd voor de stichting en zij heeft het bedrag van € 350,- voor ons opgehaald.
Wat een bijzonder mooi initiatief!
Dankjewel voor de prachtige toespraak, de lieve woorden en het vertrouwen Annelies.

Voor meer uitleg over de Preek van de Leek, via onderstaande link legt Annelies uit wat deze preek nu eigenlijk inhoud.

https://baarnschecourant.nl/lokaal/annelies-van-pijpen-verzorgt-eerste-preek-van-de-leek-483197#.W6jnIscYNCk.email

 

Aktie “Een Tientje voor Gambia” is een enorm succes.

🐔🐔 ‘Een Tientje’ voor Gambia 🐔🐔

Er heerst op dit moment overal honger in Gambia vanwege een extreem zwaar regenseizoen, dus we gaan gewoon door met onze actie om zoveel mogelijk mensen iets extra’s te eten te geven.
Voor €4,40 kun jij al een gezin helpen!
Laat je spreken en doe met ons mee!

Stuur een mailtje met je bestelling naar:
h.bronneberg@wxs.nl
Onder vermelding van:
Willekeurig gezin Burbage Nursery School
Kippen €5,50 (per stuk) gratis bezorgen
Eieren €4,40 (30 stuks) gratis bezorgen
Rijst €22,00 (50 kilo) plus €8,- bezorgkosten

Betaling volgt pas na levering, foto’s van overhandiging aankomende dagen op onze facebookpagina.

30 Augustus 2018 voorpagina De Medemblikker Courant

Weer een leuk stuk op de voorpagina van de Medemblikker vandaag!

Met dank aan Joyce Haakman

http://epaper.rodimedia.nl/…/DeMedemblikke…/epaper/page1.htm

Klik op de tekst na de link te hebben geopend om te lezen.

« Older posts