10 December 2018.

Na het succes van het tandenpoets project welke wij in April 2018 hebben uitgevoerd onder de leerlingen van de Burbage Nursery school hadden wij het idee om een stapje verder te gaan. Alleen poetsen is niet voldoende, er moet ook professioneel naar de gebitjes gekeken worden. Eind April hebben wij dan ook kontakt opgenomen met de stichting Westland4Gambia, een initiatief van een aantal Nederlandse tandartsen die actief zijn in The Gambia. Als je de link aanklikt heb je een duidelijker beeld van hun activiteiten. https://www.westland4gambia.nl/

10 December 2018 was het dan zover, de vrachtwagen welke ingericht was als tandartsen-praktijk kwam aan in Dippa Kunda bij de Burbage Nursery school. De kinderen met de grootste problemen zijn geholpen al was het voor sommigen een verschrikkelijke ervaring om een verdoving te krijgen, maar zij realiseren zich dat dit dringend nodig was. Ontstekingen zijn aan de orde van de dag en de hulp die gratis was kwam hier goed van pas.Als beloning kregen de kinderen allemaal een cadeautje.