Donderdag 11 Januari 2018.

Dankzij de donatie van Smallsteps kinderopvang Medemblik is er begonnen aan de aanleg van een keuken bij de Burbage Nursery School. Voorheen kookte men op het plein in een open ruimte, nu kunnen zij in een afgesloten ruimte gaan koken, zie hieronder de foto`s van de nieuwe keuken.

Alle 144 kinderen op de school verdienen een goede maaltijd. In Gambia is het heel gewoon dat de kinderen 1 maaltijd per dag krijgen mits er voldoende financiële middelen bij de gezinnen zijn. Is er geen geld, dan is er ook geen eten. Mede daarom hebben wij, in samenwerking met sponsoren en sponsorouders, in April 2017 het lunchproject opgericht. Elke 4 maanden is er een bedrag nodig van € 715,00 om de kosten te dekken en 3x per week de mondjes te voeden. Dit loopt allemaal voorspoedig met de hulp van eerder genoemden. In September 2017 hadden wij het idee om de kinderen buiten te laten lunchen in plaats van in de klas. Picknicktafels leken ons een mooie oplossing, maar in Gambia kennen zij dat niet, dus wij hebben foto`s verzonden naar ons kontakt in Gambia en deze is gaan lobbyen bij de lokale timmermannen gezien het beschikbaar gestelde budget wat wij hadden. Tja, en dan leg je uit wat je wilt hebben, 2mtr lang, 1mtr breed, gat in het midden van de tafel voor de parasol, geschuurd zodat de kinderen zich niet kunnen bezeren, gelakt in verband met de hete zon dus redelijk veeleisend maar niet te gek. Uiteindelijk na 5 weken waren de 4 tafels klaar…5 ? ach, de afmeting klopte niet, dus heeft de timmerman er maar 1 extra gemaakt voor het geval wij gingen klagen. Uiteindelijk konden Buba en Lamin de tafels 30 Oktober gaan afhalen en op transport zetten. Op 31 oktober zijn de tafels door de kinderen in gebruik genomen, zij waren helemaal door het dolle heen. Er kunnen nu 50 kinderen per keer buiten lunchen en ze wisselen dit om de dag af. Mede dankzij de sponsor Nurul `Ain uit Singapore hebben wij dit maar weer mooi neergezet.  Een kleine impressie zie je hieronder, nu nog zonder parasols maar die staan op de planning voor Januari 2018.

Update 8 Maart 2018.

Inmiddels is de keuken af, zijn er weer wat extra picknicktafels door ons geschonken en voor de schaduw vast 2 grote parasols, zie hieronder het resultaat.