4 Augustus 2017.
We zijn bezig met een nieuw project in samenwerking met Allan en Renate van Stichting Goods For Gambia ! De kinderen van onze vrienden Raphael en Cecilia zitten op de Bright Star School en ondanks dat het een privé school is, kunnen ze onze hulp heel goed gebruiken. Het is een christelijke nursery en primary school in Old Yundum met 350 kinderen. De nursery is van 18 maanden t/m 6 jaar, de primary van 7 t/m 12 jaar en er zijn nog klassen voor 13 tot 15 jarige kinderen. Het schoolgeld wordt door de ouders zelf betaald maar deze kinderen komen evengoed uit gezinnen die heel moeilijk rond kunnen komen.

We hebben contact met de schooldirectrice Betty Gomez gehad en samen met Goods For Gambia hebben wij de lokalen met nieuwe banken, stoelen en tafels ingericht in December 2017. Er zijn een heleboel Engelse schoolboeken onderweg vanuit Engeland die uiteraard ook gedeeltelijk naar de Burbage Nursery School gaan en er is ons een doos puzzels toegezegd, ook hebben we al dozen met houten speelgoed, zeepjes en andere spulletjes.  Achteraf na ons bezoek hadden wij het idee dat deze school het helemaal niet zo slecht heeft vergeleken met bijv. de Amazing Grace Primary school, dus in goed overleg besloten om de Bright Star voorlopig even te laten voor wat het is. Mocht Betty Gomez echt hulp nodig hebben, dan zijn wij er voor haar.

Even voor de duidelijkheid:
*We sponsoren geen kindjes op deze school.
*Er worden alleen spullen gesponsord, geen financiele bijdrages