08-06-2021.

Het gaat niet goed met Buba (Blacka) .

We zijn al weken bezig met onderzoeken, labtesten, infusen en medicijnen. Het leek wat beter te gaan, maar toen hij vandaag (08-06-2021)weer met Ousman voor controle bij de arts in Lamin Health Center kwam, moest hij met spoed naar het Kanifing hospital overgebracht worden. Uit de testen bleek dat zijn bloedwaardes heel zorgwekkend zijn. Hij krijgt op dit moment dan ook een bloedtransfusie, dankzij één van zijn taxichauffeurs die zich aanbood als donor. Zijn vrouw is nu bij hem. We hebben haar geld gegeven voor eten, drinken en wat er verder nog nodig is. In Gambia is het de gewoonte dat er iemand van de familie voor je komt zorgen. Uiteraard allemaal op eigen kosten. De artsen zien het somber in, laten we hopen dat ze het mis hebben.. ? De komende dagen zullen meerderen bloed gaan doneren, 10 Juni was het Ousman die langsging voor afname. 12 Juni kregen wij foto`s dat Blacka aan het zuurstof apparaat ligt. Deze foto`s zijn met toestemming van de familie geplaatst. Ousman en Lamin zijn dagelijks op bezoek en nemen dan wat fruit of drinken voor hem mee.

14-06-2021.
Blacka is vandaag ontslagen uit het ziekenhuis, wij begrijpen niet waarom, miss heeft het gewoon gen nut om hem daar te houden en hebben ze liever dat een bed beschikbaar komt voor anderen, wij zullen het nooit weten. In elk geval heeft Ousman hem opgehaald en weer thuis gebracht.