Het geld voor de 3 patiënten vloog de afgelopen dagen onze zak uit, maar we zijn goed in de kosten geholpen door de 2 sponsorouders. Zo moest Angelica met Isatou uit Kartong komen met een taxi, terug gebracht worden door Ousman, kreeg ze medicijnen en volgende maand een dure scan. Als je dan een blij berichtje krijgt van Isatou, waarin ze vertelt dat Angelica eindelijk geen epilepsie aanvallen meer heeft gehad sinds gisteren en weer eet en drinkt, weet je weer waar je het allemaal voor doet.

Ousman belde Blacka vanmorgen en die voelde zich dankzij de medicijnen ook al een heel stuk beter. Zaterdag gaan ze weer samen naar de arts in Lamin Health Center voor controle, want hij mankeert iets ernstigs wat we heel goed in de gaten moeten houden.

Mariama (foto) gaat na een lange tijd ziek te zijn geweest, gelukkig ook weer naar school. Ze heeft medicijnen gekregen waar ze zich meteen al een stuk fitter van voelt en als ze deze in blijft nemen zal ze na een tijdje goed herstellen. Ook zij eet en drinkt nu beter, waardoor ze langzaam aan weer iets in gewicht aankomt.

We zullen binnenkort wel weer een beroep op jullie moeten doen, omdat de bodem van onze zorgpot in zicht komt. We betalen daar de transportkosten, medicijnen, onderzoeken, soms operaties en dat soort dingen van. Voor een relatief klein bedrag kunnen we iemands leven hiermee aanzienlijk verbeteren of zelfs redden in sommige gevallen, dus we proberen dat zo goed en zo lang mogelijk te blijven doen.

Met elkaar maken we het verschil!