Update 17-08-2021.

– F e e s t  i n  H e a r t ? H o u s e –

De oprichters en leerlingen van Triple C (beroepsonderwijs voor kansarme jongeren) hebben vandaag ons kippenproject afgerond. Het verblijf heeft nu ramen, deuren, legkasten, watersilo’s, een afrastering, 120 bewoners en er is voor 3 maanden voer. Met de verkoop van de eieren kan Isatou daarna zelf voer voor de kippen aanschaffen. Wij zullen haar daar in samenwerking met de mensen van TripleC voorlopig nog even in blijven begeleiden.

Ons plan om dit weesgezin steeds meer zelfvoorzienend te laten worden is goed geslaagd. De groentetuin, de keuken, mango’s, koelkast, vriezer (wonjo- en baobabjuice), de kippen, eieren, misschien een kraampje aan de weg.. De leefomstandigheden zijn dit jaar ook flink verbeterd door de renovatie van de slaapvertrekken voor de kinderen en de nieuwe toiletten. Isatou heeft een prachtige eigen woning gekregen waar ze eindelijk wat privacy heeft en waar ze nog elke dag heel blij mee is. Er worden door de sponsorouders dozen met kleding, toiletartikelen, schoolspullen, houdbaar voedsel etc. gestuurd en regelmatig mogen we ook nog rijst, uien en olie brengen. Met elkaar maken we het verschil ?

Met grote dank aan iedereen die hier, op welke manier dan ook, aan heeft bijgedragen.

– K i p p e n  v o o r  H e a r t ? H o u s e –

Update 13-08-2021.

De studenten van Triple C zijn bezig met de afwerking van de kippenhokken. Inmiddels zijn de muren en het dak af en leggen ze de laatste hand aan de leghokken.

 

22-05-2021 Uitleg kosten en opbrengst kippen Kartong.

De planning is dat de legkippen 17 Augustus bij het HeartHouse in Kartong aankomen, momenteel zijn deze al sinds 30 April in Gambia aan het acclimatiseren na een enerverende reis vanuit Nederland. Op het moment van uitleveren zijn de leghennen 17 weken. De leghennen hebben een mooie afgedekte leg-slaapruimte van 2 x 9m2 en een ren van 30m2. De binnenruimtes zijn voorzien van 24 legnesten, drink- en voerbakken en de vloer is voorzien van schelpen zodat er naast de normale voeding ook kalk binnenkomt ter versteviging van de eierschalen. Het betreft hier een klein ras en deze ruimtes moeten volstaan, mocht het achteraf blijken dat de ruimtes groter moeten worden dan gaan wij verbouwen.

Via Triple C heeft Isatou nu een goed kontakt met de voerleverancier welke haar tips zal geven en regelmatig een bezoekje zal brengen.
Deze leverancier gaat uit van een gemiddeld aantal eieren per dag van 90 stuks, voor eigen gebruik wil Isatou ongeveer 18 eieren, iedereen is er namelijk dol op.

Een kip eet gemiddeld per dag 120 gram voer, x 120 kippen is dat 14.4Kg per dag, met een baal voer van 50Kg doet zij dan ongeveer 3.5 dagen, een baal van 50Kg kost 1250,00 dalasi ( +/- € 22,75)
Per dag kan Isatou dan 72 eieren verkopen voor 5 dalasi, dus elke dag een opbrengst van 360 dalasi ( +/- € 6,55) welke zij weer kan besteden aan de voerkosten, zo is alles mooi zelfvoorzienend.
Voor de eerste 3 maanden zal er voer geleverd gaan worden, dit omdat de legkippen ook een tijd nodig hebben om weer te wennen aan de nieuwe omgeving, daarom hebben wij maar het zekere voor het onzekere genomen voor het geval er geen inkomsten uit de verkoop zijn.

In onderstaand kader tref je de berekeningen. Indien alles geplaatst is, de ren, het dak en de kippen zullen wij deze foto`s ook gaan plaatsen.

 

19-05-2021. Eindstand :  € 835,00

Lieve mensen, we hebben jullie steun weer nodig! Isatou is zelf al met vrienden bezig om een kippenverblijf te bouwen, zodat ze straks voldoende eieren hebben om te eten en te verkopen. Wij willen haar helpen met dakplaten en een aantal kippen (en voer) voor haar kopen. Dinsdag gaat er iemand (uit Nederland) voor ons langs om in te schatten wat er nodig is en dan kunnen we een streefbedrag noemen, maar ik zou graag nu al beginnen om geld in te zamelen samen met jullie. Alles is welkom en te volgen op deze pagina aankomende dagen.

Alvast bedankt ?

Update 29-04-2021.

???  Y e s s s !!!  ??✨

Nadat we geïnformeerd hadden wat de prijs zou zijn van een aantal kippen en voer, besloten de oprichters van Triple C zelf een kijkje te nemen bij de kippenhokken in aanbouw. Dit uiteraard in goed overleg met ons en met Isatou. Vandaag werden we gebeld met een totaal onverwacht aanbod!

De leerlingen van Triple C (beroepsonderwijs voor kansarme jongeren) zullen belangeloos het kippenhok en de ren af gaan bouwen! Volgende week zullen ze hier al mee gaan starten. Echt fantastisch! We zijn superblij met deze samenwerking. Nu kunnen we het volledige gedoneerde bedrag besteden aan kippen, voer en wat er verder nog nodig is.

*Stichting Triple C Elburg (Change Children’s Chances) bestaat sinds december 2016 in zijn huidige vorm. Zij zetten zich belangeloos in voor de kansarme jeugd in Gambia, specifiek in de meest zuidelijk gelegen kustplaats Kartong.

https://m.facebook.com/triplecgambia/