– D e   t w e e l i n g –

In Maart 2016 werd de tweeling Adama & Awa geboren. Het was een zware bevalling waarbij de moeder overleed. De meisjes werden gelukkig meteen liefdevol opgenomen door de tante, maar omdat er geen geld was voor melkpoeder wogen ze na 3 maanden nog steeds 7 pond. Zwaar ondervoed, gezwollen buikjes, huidproblemen en veel ziek.. Abdoulie Baldeh (destijds arts van de Banyaka kliniek) vroeg ons toen dringend om hulp, die we natuurlijk niet konden weigeren. Er zijn helaas veel van dit soort gevallen in Gambia en je kunt niet iedereen helpen, maar dit raakte ons. Dankzij allerlei donaties hebben we het hele gezin de afgelopen jaren mogen ondersteunen.

Inmiddels hebben we de tweeling (inclusief een nichtje) overgedragen aan Ilse C. (Stichting in België) die voor hen een sponsorouder had gevonden. Helaas zijn er wat problemen o.a door Corona en werd er al een paar keer door de familie om hulp gevraagd aan ons. We besloten om nog een keer bij te springen..

Ousman heeft vandaag rijst, uien, een EHBO koffer en 2 dozen met spulletjes bij ze gebracht. Er zijn intussen ook baby’s geboren in de compound, dus de mutsjes, dekentjes en ander handwerk komen goed van pas.

Met dank aan:

– Christian Jansen & Melanie Klatt (rijst & uien)

– Debby ter Voert (doos van Lex zijn school)

– Jessica Obdam (rijst & uien)

– Alliander Foundation (doos handwerk)

– Interflame & Mariska (EHBO koffer)