23 Januari 2019.

Update:

Weet je nog ? In Maart 2016 werd de tweeling Adama & Awa geboren. De moeder overleed tijdens de bevalling. De meisjes werden gelukkig meteen liefdevol opgenomen door de tante, maar omdat er geen geld was voor melkpoeder, wogen ze na 3 maanden nog maar 7 pond. Zwaar ondervoed en veel ziek.. Abdoulie B. van de Banyaka kliniek vroeg ons om hulp, die we niet konden weigeren. Er zijn veel van dit soort gevallen hier, je kunt helaas niet iedereen helpen maar dit raakte ons. Dankzij allerlei donaties hebben we het hele gezin de afgelopen tijd mogen ondersteunen. Nu wordt de tweeling bijna 3 jaar en hebben ze intussen een eigen sponsor gekregen via Ilse welke een stichting heeft in België.Maandag mochten ze voor t eerst naar school. Deze meisjes gaan t wel redden.

8 April 2018.
Vanmorgen waren we op de 2e verjaardag van onze tweeling Awa en Adama. We ondersteunen deze familie sinds de meisjes 3 maanden oud en sterk ondervoed waren. De tante verzorgt ze sinds de moeder bij de geboorte overleed. Ze hadden speciaal op ons gewacht met de viering want ze zijn op 31 maart geboren. We hebben rijst gebracht namens Jessica en Taco Alleman en de speeltjes met koegeluid zijn van Pannenkoekenboerderij “De Wildenburg” .

December 2017 hebben wij weer een bezoek gebracht aan de familie van de tweeling Adama en Awa. Mede dankzij sponsoren konden wij luiers, babyvoeding en kleding afleveren. Namens Annemiek en Berend Wiersma werden er 2 ledikanten geschonken zodat de tweeling een eigen bedje heeft en niet meer op de grond hoefden te slapen.

Juli 2017,

De (wees)tweeling Adama & Awa lopen intussen al pittig in de rondte, de tante heeft haar handen vol aan ze !

Bezoekje in Oktober 2016 aan de familie van de tweeling Awa & Adama. De moeder stierf tijdens de geboorte, waarna de tante de zware taak op zich heeft genomen om ze groot te brengen. De tweeling was de eerste maanden zorgwekkend onder het normale gewicht, maar door de inzamelingsaktie op Facebook hebben we er met elkaar voor gezorgd dat ze nu voldoende babyvoeding, speelgoed en kleertjes hebben. We sturen de familie nog af en toe wat dozen met spullen die ze op de markt kunnen verkopen en zo kunnen ze redelijk in hun onderhoud voorzien.

Update 07-12-2016.
De tweeling kwam vandaag langs voor controle bij de kraamkliniek, ze zagen er weer prachtig uit! Twee kilo zwaarder en alleen een beetje verkouden, dus dat gaat prima.

Update 26-12-2016.
Abdoulie heeft de tweeling Awa & Adama gisteravond nog verrast met loopfietsjes… was nog wel iets te hoog gegrepen voor de meisjes ? De familie heeft ook weer een paar dozen met verkoopbare spullen van ons gekregen. Ze gaan hiermee naar de markt en kunnen zo in hun onderhoud voorzien. De vader van de tweeling, die ergens anders woont, draagt sinds kort ook iets bij waardoor ze nu eindelijk in een ‘normaal’ huis kunnen wonen. Voor ons is het heel normaal dat een vader bijdraagt in de opvoeding van zijn kinderen maar in Gambia is dit niet het geval.