– C o m m o n w e a l t h   D a y –

Elk jaar op de 2e maandag in maart wordt deze dag gevierd door landen die vroeger deel uitmaakten van het Britse Rijk. Dit herinnert ze aan de eenheid die ze nu vormen in ‘het gemenebest van Naties’. Dit wordt ook in Gambia gevierd, sinds Barrow president is.

Het Gemenebest van Naties (Engels: Commonwealth of Nations), voorheen het Brits Gemenebest, is een vrijwillig samenwerkingsverband (een confederatie) van 53 onafhankelijke soevereine staten, met de Britse koningin Elizabeth II als symbolisch hoofd.

Zowel op de Burbage Nursery School (foto`s aangeleverd door Lamin) als op de Amazing Grace ( foto`s aangeleverd door Anthony) werd dit vanmorgen gevierd. Alle kinderen kwamen in de traditionele kleding van hun stam (o.a Fula, Jola, Wolof, Mandinka, Manjago, Serahula) en brachten heerlijk eten mee van thuis. Een paar keer per jaar en voor speciale gelegenheden doen de moeders erg hun best om iets bijzonders klaar te maken met allerlei verse groentes, aardappel, kip en pasta’s, blikje frisdrank. Normaal gesproken is hier geen geld voor.

Onderstaande foto’s kreeg ik van Alfusainey, de schooldirecteur van de Brothers & Sisters Nursery School in Kotu. Alle hulp is ook hier heel erg welkom. Heb je schoolspullen of andere nuttige dingen voor deze kinderen.. Heel graag! Ousman brengt het persoonlijk langs.

Brothers and Sisters Nursery School:

Amazing Grace Primary School:

Burbage Nursery School: