17-12-2020.

– Brothers & Sisters Nursery School –

Een tijdje geleden werd ik benaderd door Alfusainey. Hij vertelde me dat hij (vanaf 2003) de schooldirecteur is van de Brothers and Sisters Nursery School in Kotu. Er wordt door 4 docenten lesgegeven aan 81 kinderen. De school heeft, zoals vele scholen, hulp nodig en Alfusainey vroeg me of wij iets voor ze kunnen betekenen. We worden regelmatig benaderd met deze vraag en ik vertelde hem dan ook, dat we geen kinderen meer sponsoren buiten onze eigen schooltjes. Niet omdat we geen sponsorouders kunnen vinden, maar het is te veel werk voor ons als je dat op een goede manier en voor langere tijd wil blijven doen. Het is geen kwestie van schoolgeld ophalen en overmaken, er komt ‘ietsje’ meer bij kijken. Althans, dat is hoe wij als Stichting werken. Wel is het een voordeel dat deze school in de buurt is van de Burbage Nursery School, dus als er problemen zijn kunnen we de sponsorkinderen heel makkelijk overplaatsen.

Intussen willen we wel af en toe iets voor dit schooltje gaan doen. Ousman had nog een doos met tandenborstels en tandpasta staan, dus dat mocht vandaag worden uitgedeeld. Wil jij ze ook ergens meehelpen of heb je een leuk idee, laat het me dan weten.