18 Augustus 2020.

– B l a c k a –
Nadat haar opa was overleden wilde Debby ter Voert (sponsorouder) graag dat zijn kleding, handdoeken, riemen, schoenen en andere spulletjes aan Buba de taxicontroller (bijnaam Blacka) zou worden geschonken. Hij deed haar namelijk aan haar opa denken. Ousman heeft vandaag dus iemand heel blij gemaakt en daarnaast ook meteen nog een aantal mondmaskers uitgedeeld “❤️”

Wie is “Blacka”?
Buba, Blacka, is de taxicontroller bij het Baobab Hotel. Hij loopt elke dag in het donker om 5 uur s’morgens naar de hoofdweg voor een bushtaxi, en is minstens een uur onderweg om op zijn werk te komen.,’avonds laat gaat hij weer naar huis. Vaak ook nog zonder een cent verdiend te hebben. Water haalden ze een kilometer verderop uit een put en in het huisje van dit gezin kun je amper adem halen met deze hitte. (Januari 2020 heeft hij van Monique en Fred een wateraansluiting gekregen) Hij zorgt voor een vrouw en 7 kinderen en is evengoed altijd vriendelijk en behulpzaam. Vraagt nooit ergens om.. Deze lieve man verdiende echt wat hulp van ons. In April 2019 hebben wij hem verrast met aardappels, uien, olie, zakjes chips, melkpoeder, kruidenblokjes, blikken tomaten, zeep en een financieel extraatje namens onze stichting geschonken. Zijn bijnaam is trouwens Blacka, gewoon omdat ie zo zwart is. Hier wordt daar helemaal niet moeilijk over gedaan, heerlijk!

Maandag 24 December –
De taxi-controller Blacka, van ons hotel Baobab, heeft vorige week een zoontje gekregen en Ousman was uitgenodigd voor het Namesgiving feest van baby Musa. Met 2 dozen vol baby/kinderspul, vitamines, leuke dingen voor de moeder en een envelopje met wat dalasis ging hij vanmorgen op pad (zie foto’s).