– N O O D S I T U A T I E ⚠️

Naast het grote succes met de kippen, eieren en de rijst voor de sponsorgezinnen, hebben we op dit moment nog 15 zakken rijst om willekeurig te verdelen. We hebben besloten om in deze noodsituatie, hier zoveel mogelijk mensen te eten van te geven. Tuurlijk is het fijn om overal een zak van 50 kilo achter te laten, maar dat gaat nu eenmaal niet. Daarom gaan we op één of liefst meerdere plekken mensen uitnodigen om met een grote schaal of een emmertje, rijst op te halen zoals we laatst in Maart ook hebben gedaan.

13 April :
– Uitdelen rijst en familiedozen –

Lamin, Ousman (eggman) & Ousman zijn vandaag op pad geweest met 15 zakken willekeurig geschonken rijst en 5 familiedozen, die Lisenka vdr Kolk had gestuurd. Op 3 verschillende plekken werden mensen uitgenodigd om rijst op te halen met schalen en emmertjes. Het plan was best goed.. Ik had alleen gehoopt dat er wat afstand gehouden kon worden, maar dat bleek toch erg moeilijk te zijn als mensen gewoon helemaal niets meer hebben. Heel begrijpelijk. Als er bij ons al bijna gevochten wordt om WC-papier, wat zal honger dan met een mens doen.
Ook de 5 dozen waren zo snel leeg dat de jongens helaas maar een paar foto’s hebben kunnen maken. Ze hebben heel erg hun best gedaan, maar volgende keer gaan we de zakken en de dozen toch weer (iets overzichtelijker) in de compounds verdelen. Op een openbare plek is het toch snel wat chaotischer, hoewel dat afstand houden altijd wel een dingetje zal blijven. De meeste Gambianen zien het gevaar van Corona verspreiding namelijk niet zo zwaar, de honger is voor hun een groter probleem. Morgen brengt Ousman de andere 7 dozen van Lisenka weg en zal ik de foto’s plaatsen.

Iedereen ontzettend bedankt voor het doneren van de rijst, kippen en eieren. We gaan voorlopig nog wel een tijdje door met uitdelen, want we hebben een megalijst met bestellingen en er blijven nog steeds donaties binnen komen. Super! ????

Update 20 April :
Vorige week heeft Ousman familiedozen gebracht en gisteren ging hij nog een keer terug om rijst, kippen en eieren te brengen. Met jullie donaties kunnen we zoveel mensen helpen, heel erg bedankt! ? De foto`s staan in onderstaand kader met afleverdatum vermeld.

Update 22 April :
Vandaag zijn Lamin en Ousman samen op pad geweest en hebben 18 gezinnen voorzien van een kip en eieren. De foto`s staan in onderstaand kader met afleverdatum vermeld.

Update 23 April.
Vandaag is Ousman op pad geweest en heeft een aantal gezinnen voorzien van een kip en eieren. De foto`s staan in onderstaand kader met afleverdatum vermeld.

Update 30 April.
Met de willekeurige donaties mochten we in deze zware tijd weer 26 gezinnen van eten voorzien. Even geen zorgen.. Met dank aan onze Ousman, Henk Bronneberg, Ousman de kippenboer en alle sponsors die hier aan mee hebben gewerkt.