– T i j d o m t e g a a n –
Morgenmiddag worden we met een laatste vlucht van Corendon opgehaald. Ruim 3 weken eerder en met een dubbel gevoel, maar hier blijven is geen optie. Voor Fred zijn herstel was deze week erg goed, al was het niet lang. De zon, de rust, de positieve energie, de lieve mensen hier, het mooie resultaat zien van alle energie en tijd die we in de stichting steken.

Ik (Monique) heb zelf de afgelopen 3 weken zo ontzettend veel meegemaakt en kunnen doen: CommonWealth, March Past in Banjul, tandenpoetsdagje, educatief schooldagje, Myfarm on Wheels, Kartong, rijstproject, nieuwe kleding voor de politie, operatie Yabou, namesgiving Suleyman, voetbalspullen verdelen in samenwerking met de Highlow Rangers, hulp bieden in het mini-dorpje en nog veel meer.. daar ben ik heel dankbaar voor. Gelukkig niks uitgesteld tot later, meteen achter elkaar doorgegaan. Uiteraard is dit alleen mogelijk omdat we samen een geweldig team zijn.

Al met al gaan we met een beetje angstig gevoel naar huis omdat het in NL natuurlijk een chaos is (met zijn allen op de airport en in het vliegtuig is ook niet ideaal nu) maar tegelijkertijd ook heel blij en tevreden dat we zoveel mensen en kinderen tot op t laatste moment hebben kunnen helpen. Annie en Peter van Second Homeland konden via ons nog snel even hun Gambiaanse familie geld geven om voedselpakketten te verdelen. Henk Bronneberg hebben we financieel kunnen helpen zodat Ousman (de man van de kippenfarm) zijn werk kan blijven doen. Ook dat is belangrijk straks! Nog wat paracetamol uitgedeeld hier voor de zekerheid en nog wat meegenomen voor wat mensen thuis, waar alles al gehamsterd is.

Ousman zal de situatie de komende periode nauwlettend in de gaten houden en waar hulp nodig is zal hij in samenwerking met ons bijspringen waar mogelijk, dat geeft ons een fijn gevoel, trots op onze jongen hier.

Morgen de koffer inpakken, iedereen gedag zeggen en dan is het echt voorbij tot (hopelijk) november.
Het was kort maar zeer krachtig……
Met elkaar maken we het verschil en daar zijn wij enorm trots op.