– K a r t o n g –

Isatou, met links haar inwonende kleindochter Kaddy (moeder van Salifou) en rechts Awa. Ongeveer 22 jaar geleden nam Isatou de zorg op zich voor Awa, haar allereerste pleegdochter/weeskindje. Zij woont nu met haar eigen gezinnetje in Serekunda, maar komt nog regelmatig langs om te helpen met van alles.

We hebben een goed gesprek gehad met alle 3 over de aankomende tijd en alle groente-zaadjes overhandigd die Fred alvast had meegenomen in zijn koffer, ik ben even kwijt van wie we die hebben gekregen.

Isatou vertelde dat de arts – waar ze al ruim 20 jaar komt en die dus alle kinderen goed kent – heeft gezegd dat het goed gaat met de kinderen en ze het prima doet allemaal op haar eigen manier. De arts was erg trots op haar!
Hij raadt haar dan ook de fysiotherapie af, waar ze met een dure taxi naartoe moet, maar adviseerde om gewoon elke dag zelf oefeningen met ze te blijven doen. We hebben alle vertrouwen in deze bijzondere vrouw en respecteren haar manier van denken, in tegenstelling tot sommige andere ‘toubabs’ die haar (naar eigen zeggen) met ongevraagde adviezen blijven bestoken.
Ze wil graag in alle rust en volgens haar eigen denkwijze de kinderen opvoeden en helpen met revalideren, laten we dat respecteren met elkaar.

De schep voor de groentetuin is gedoneerd door de mannen van Highlow Rangers.
Van het geld wat we als stichting hebben geschonken moeten ze de aankomende tijd zien rond te komen.
Namens Petra Zwaan, Mieke Wezenberg en J. Blom Holding B.V mochten we nog 3 zakken rijst brengen.
Van Sandra Annot mochten we een aantal verpakkingen ORS overhandigen.
In Mei gaat Ousman nog 2 zakken rijst afleveren, namens Monique en Fred, tijdens de kippen-eieren aktie van Henk Bronnenberg.