Dippa Kunda`s totale armoede deel 2.

M i n i – d o r p j e
Met 9 zakken rijst en de rest van de dozen, inclusief een paar familiedozen, zijn we vandaag terug gegaan naar het mini-dorpje. De dorpsoudste Mr. Sanyang, vertelde dat er 18 compounds zijn met in totaal zo’n 600 personen.

Omdat de scholen dicht zijn sinds vandaag, werd onze auto bovenop de heuvel al gespot door de kinderen en kwamen we beneden al ‘niet bepaald onopgemerkt’ meer aan. Van alle kanten kwamen mensen en kinderen aangerend en ik was blij dat de dorpsoudste op een gegeven moment ook verscheen. We hebben nu zijn telefoonnummer om de volgende keer ons bezoek aan te kondigen, want hij waarschuwde ons om dit absoluut nooit zonder hem te doen. Het gaat er zelfs met hem in de buurt soms al redelijk agressief aan toe, dus dat waren we ook zeker niet van plan.
Normaal gesproken brengen we de familiedozen meestal per doos bij 1 gezin, maar omdat de situatie nu even heel anders is heb ik ook deze dozen onder de mensen laten verdelen. Het was niet eenvoudig om overal foto’s van te maken, dus ik hoop dat jullie wat van de geschonken spulletjes terug zien op de foto’s. Neem maar van ons aan dat alles heel goed terecht is gekomen. We zijn uitgebreid bedankt door iedereen en willen dit project dan ook zeker in de toekomst blijven ondersteunen

Rijst geschonken door :
Mieke Wezenberg
Gijs & Riek Dorrestijn
Evelyne & Roland Blok
Mevrouw van der Pijl
Lia van der Gulik
Nadia Fisher & Ricardo Wijbenga
Wessels schilderwerken
Lukk en Trykk