Dippa Kunda`s totale armoede deel 1.

M i n i – d o r p j e
Met 4 zakken rijst en een paar dozen kleding, knuffels, wat overgebleven snoephorloges en zakjes chips gingen we vanmorgen op weg naar een zeer armoedige plek gelegen in een soort kuil, gelegen aan een vuilnisbelt.

Ik had het al een paar keer ergens van bovenaf zien liggen, maar nu hadden we een weggetje gevonden waar we ‘redelijk normaal’ met de auto naar beneden konden rijden. Nadat we kennis hebben gemaakt met het hoofd van het mini-dorpje (een oude man waar iedereen respect voor heeft) beginnen we met het uitdelen van de rijst. Twee mannen worden aangewezen om de schalen te vullen.

In een mum van tijd staan er tientallen schalen te wachten. Daarna worden de spullen uit de dozen verdeeld. Het dreigt even uit de hand te lopen, maar dat lost de oude man resoluut op door met een tak iedereen aan de kant te meppen. Dat werkt! Omdat 4 zakken en een paar dozen eigenlijk nog veel te weinig is voor zoveel mensen, gaan we dit binnenkort nog een keer herhalen.

Het is bijna niet voor te stellen wat hier straks gebeurt in het regenseizoen. Alles zal weer onder water komen te staan. Huisjes gebouwd met mudblocks zullen het begeven, vuilnis gaat drijven, stilstaand water, muskieten, ziektes..

Dieptrieste situatie..
Zakken rijst geschonken door:
-Cynthia Rob
-Backslash GmbH
-Edward & Karin Bingley
-Familie van der Kolk