– P o e t s d a g j e –

Het tanden-poetsdagje met 216 kinderen was weer een leuke uitdaging.

Juf legde eerst met behulp van ‘het gebit’ uit hoe, wanneer en waarom het zo belangrijk is om goed je tanden en je tong te poetsen. Daarna kreeg ieder kind (per groepje) een nieuwe tandenborstel met wat tandpasta er op, de bekers water stonden al klaar en poetsen maar! Sommige waren zo enthousiast bezig dat het tandpastaschuim tot in hun haren, op het hele gezicht en uniform zat, maar de gebitjes waren in elk geval blinkend schoon.

Voor iedereen was er na afloop een tolletje en een tubetje tandpasta om mee naar huis te nemen. Nu maar hopen dat de ouders thuis het poetsen blijven stimuleren, want aan de kinderen ligt het niet. Die vinden het prachtig! Blijven jullie dus vooral naast de eventuele snoepjes.. tandpasta en tandenborstels in de dozen doen.

Met dank aan alle bedrijven en sponsorouders die ons de tandenborstels en tandpasta hebben geschonken. We blijven deze poetsdagen herhalen als we genoeg materiaal hebben, dus alles blijft van ? welkom.