1 December 2019.
– Zondag –

Om 15u reden we samen met de vrachtwagen richting rijstshop om 106 zakken rijst te laden. Kan snel gaan, maar niet in Gambia natuurlijk. Toen we aankwamen zaten de verkopers net te lunchen, geen probleem.. We wachten wel even. Daarna moest er nog van alles overlegd worden. De rijst lag op 2 verschillende plekken en ons advies om 2x te rijden werd weggewuifd, want liever de kans op schade aan je vrachtwagen dan tijd verspillen. De vrachtwagen hing dan ook helemaal achterover en toen moesten we nog een flink stuk over zandweggetjes die niet bepaald goed te noemen zijn maar we hebben het gered. Rond 16u kwamen we op school aan. Alles uitgeladen, chauffeur (en sjouwers) betaald die ineens ruim 500 dalasi in prijs omhoog was gegaan. Dacht het niet vriend..

Lamin had iedereen gezegd dat we om 15u zouden starten en ‘volgens verwachting’ zat er om 16u dan ook pas n man of 20. Niemand komt op tijd.. De megafoon deed t niet, batterijen leeg, de nieuwe bleken nog bij Buba thuis te liggen.. ook snel opgehaald. Er waren zakjes chips voor alle kinderen. Iedereen kon met zn nummertje een zak rijst afhalen bij Ousman. Binnen 2 uur tijd hebben we evengoed 99 zakken uitgedeeld, vandaag volgen de laatste 7 als het volgens plan gaat. We zijn wel 100x bedankt voor alles, iedereen was ontzettend blij! Al met al was het een geweldige dag

*De nummers op de zakken corresponderen met het nummer van je sponsorkind op de website:
https://gambiagevenmetliefde.org/?page_id=1654

De voorbereidingen :

 

De uitleveringen :
De geschonken willekeurige zakken:
48. Kumba Kandeh – Renate Tervoort
45. Makuta Kinteh – Ingrid Slotemaker
86. Kumba Drammeh – Riek Dorrestijn
79. Claiber Jarjue – Riek Dorrestijn
91. Sheik Secka – Jorien de Bruijn
94. Makange Drammeh – Fit by Breg
100-101. Assan & Saineh Sanneh – Fit by Breg
123. Ida Badjan – Annelies van Pijpen
33. Peter Gomez – Karin Bingley
Namens deze gezinnen bedanken wij deze sponsoren voor hun bijdragen.