Gambia, Geven met Liefde

Children are the Future

Month: August 2020

31 Augustus 2020. De September voedselaktie was een enorm succes.

9 Augustus 2020. Enorm veel positieve reacties op onderstaande vraag, mede hierdoor zullen wij in Augustus weer een voedsel actie gaan doen. Na rondvragen in Gambia bij meerdere gezinnen bleek dat de meeste behoefte was naar rijst en uien. Om het enigszins betaalbaar te houden hebben wij ervoor gekozen om 25Kg rijst en 18Kg uien te gaan distribueren voor een bedrag van € 32,50. Ousman en Lamin werken samen als een goed team en hebben er enorme zin in. Deze actie zal starten zondag 9 Augustus en de sluitingsdatum is maandag 31 Augustus. Verdeling zal plaatsvinden 2e week September.

EINDSTAND 31-08-2020, 114 pakketten.

18 Augustus 2020. Taxicontroller blij verrast met een flink aantal dozen.

18 Augustus 2020.

– B l a c k a –
Nadat haar opa was overleden wilde Debby ter Voert (sponsorouder) graag dat zijn kleding, handdoeken, riemen, schoenen en andere spulletjes aan Buba de taxicontroller (bijnaam Blacka) zou worden geschonken. Hij deed haar namelijk aan haar opa denken. Ousman heeft vandaag dus iemand heel blij gemaakt en daarnaast ook meteen nog een aantal mondmaskers uitgedeeld “❤️”

Wie is “Blacka”?
Buba, Blacka, is de taxicontroller bij het Baobab Hotel. Hij loopt elke dag in het donker om 5 uur s’morgens naar de hoofdweg voor een bushtaxi, en is minstens een uur onderweg om op zijn werk te komen.,’avonds laat gaat hij weer naar huis. Vaak ook nog zonder een cent verdiend te hebben. Water haalden ze een kilometer verderop uit een put en in het huisje van dit gezin kun je amper adem halen met deze hitte. (Januari 2020 heeft hij van Monique en Fred een wateraansluiting gekregen) Hij zorgt voor een vrouw en 7 kinderen en is evengoed altijd vriendelijk en behulpzaam. Vraagt nooit ergens om.. Deze lieve man verdiende echt wat hulp van ons. In April 2019 hebben wij hem verrast met aardappels, uien, olie, zakjes chips, melkpoeder, kruidenblokjes, blikken tomaten, zeep en een financieel extraatje namens onze stichting geschonken. Zijn bijnaam is trouwens Blacka, gewoon omdat ie zo zwart is. Hier wordt daar helemaal niet moeilijk over gedaan, heerlijk!

Maandag 24 December –
De taxi-controller Blacka, van ons hotel Baobab, heeft vorige week een zoontje gekregen en Ousman was uitgenodigd voor het Namesgiving feest van baby Musa. Met 2 dozen vol baby/kinderspul, vitamines, leuke dingen voor de moeder en een envelopje met wat dalasis ging hij vanmorgen op pad (zie foto’s).

4 en 9 Augustus 2020. Namens sponsoren weer vele dozen mogen verdelen.

4 en 9 Augustus 2020.

4 Augustus dozen met kleding, babyspullen, babyvoeding, speelgoed, tandenborstels, maandverband etc. geschonken door de firma Steenman, familie Annot en Evelyne Blok.

9 Augustus zijn er weer diverse dozen met kleding, knuffels, schoenen, beddengoed etc. uitgedeeld, geschonken door Debby ter Voert en Loes Karremans. Uit voorzorg nu natuurlijk wel op afstand, maar we blijven zoveel mogelijk helpen.