Gambia, Geven met Liefde

Children are the Future

Day: March 1, 2020

1 Maart 2020. Het werd weer tijd voor een bezoek aan Kartong.

1 Maart 2020.

Vanmorgen eerst maar eens naar Kartong gereden, want Isatou had bijna geen rijst meer voor de kinderen. Als wij geen grote zak brengen koopt ze dit dagelijks in kleine hoeveelheden, voor zover haar financiën dat toelaten. De vis, kruiden en de krabben stonden al klaar (zie foto) In totaal hebben we donaties voor 7 zakken rijst, maar het leek ons geen goed idee om alles tegelijk te brengen. Verder hadden we nog olie, bananen, melkpoeder, zakjes chips, uien, tomatenpuree, waspoeder en een doos knuffels meegenomen.

Isatou was op aanraden van iemand met Buba naar fysiotherapie in Kanifing gestuurd. Daar werd haar gezegd dat het zonde van haar geld is, (o.a 700 dalasis transportkosten) omdat het weinig vooruitgang zal brengen. De oefeningen en massages die zij zelf met hem doet zijn voldoende en meer zit er helaas niet in met zijn handicaps. Het ging verder hartstikke goed met hem, hij was ‘gezond’ en vrolijk. De kar die wij in december hadden geschonken is een goed hulpmiddel voor hem om achter te lopen.

Ook met de andere kinderen gaat het goed, Diemaba was n paar dagen ziek geweest (last van haar buik) maar nu ook weer beter. Angelica loopt gelukkig steeds makkelijker. Op de foto’s kun je goed zien hoe lief de kinderen voor elkaar zorgen. Karim is echt een schat voor iedereen, ook voor mij. Daarom heb ik hem mijn koperen armband gegeven, beetje te groot nog maar hij was er superblij mee! Als ik er ben blijft ie constant bij me in de buurt en houdt me vast. Hij is zo ontzettend lief voor anderen, maar mist zelf een moeder die hem knuffelt. Zijn biologische moeder kwam vorige week ineens voor t eerst langs nadat ze hem 10 jaar geleden aan Isatou had gegeven. Dit maakte op hem verder geen indruk…

Mocht iemand zo lief zijn om fietsen voor de kinderen te willen schenken (vanuit NL inclusief transportkosten) dan zou dat voor de oudste 4 kinderen heel fijn zijn om mee naar school te gaan. Ik kan ze ook eventueel hier in Gambia kopen voor rond de €50,- per stuk. We gaan de aankomende weken nog minimaal 1x langs.

Karim 8 jaar
Kebba bijna 12 jaar
Mariama bijna 12 jaar
Ousainou bijna 14 jaar

Rijst geschonken door:
Sabrina, Gitta & Hugo Kamps
Femke & Hans de Rooij

Knuffels geschonken door:
Debby Tervoert

Overige geschonken door:
Fred & Monique privé.

20 Januari 2020. Lengtemaat weeskinderen Kartong.

20 Januari 2020.

Vandaag is Ousman naar Kartong geweest om de houten kar (cadeautje van ons) en de sponsordoos voor Angelica te brengen. Ook heeft hij foto’s van alle kinderen (behalve Aisha) gemaakt voor de meetlat, zodat jullie makkelijk de kledingmaten kunnen inschatten.